Jan Margarit, dels Mountain Runners del Berguedà, s'imposa a la Dolomites Skyrace

La "regina dei Dolimiti" aconsegueix guanyar la cursa per tercera vegada | El de Matadepera també entra a formar part de l'elit mundial de curses de muntanya

Redacció
23 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:39h
Margarit entra a l'elit mundial de les curses de muntanya amb el triomf a les Dolomites.
Margarit entra a l'elit mundial de les curses de muntanya amb el triomf a les Dolomites. | @KielBellido

En aquest vídeo podem veure un resum de la cursa, realitzat per SporTrentino.

Jan Margarit i Laura Orgué  s’han proclamat guanyadors absoluts de la Dolimites Skyrace, que enguany celebrava el 20è aniversari aquest dissabte als Alps del Trentino. Mentre Margarit, de l’AE Mountain Runners del Berguedà, s’imposava per primer cop en una prova de la Copa del Món amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 20 segons, la igualadina Laura Orgué, fincada a l’Alt Urgell, realitzava la proesa de guanyar per tercera vegada amb un crono de 2 hores, 36 minuts i 29 segons després de liderar la prova de cap a cap.

Amb el triomf a les Dolomites, el jove atleta de l'equip Salomon ha deixat de ser una promesa i ha entrat de fet i de dret, amb tots els mèrits, a l’elit mundial de les curses de muntanya. Darrere d’ell, a només 22 segons, ha arribat a meta Davide Magnani, i, tercer ha estat Marco DiGasperi, amb 2 hores i 7 minuts. Margarit també va participat divendres en la cursa vertical, en què va fer la quinzena plaça.

La "regina dei Dolomiti"

La proesa de Laura Orgué és insuperable: per tercer any, de quatre en què ha participat, la corredora de l'equip Salomon Etixx, abasta el triomf a la cursa clàssica de 23,5 kilòmetres, amb sortida i arribada a la Piazza Marconi de Canazei (1.450 metres), 12 kilòmetres d'ascens i 11,5 de descens, i una cota màxima que arriba als 3.152 metres. Orgué, a qui a Itàlia ja anomenen la "regina dei Dolimiti", amb la suma de tres victòries, aquest cop va fer un temps de 2 hores i 36 minuts; seguida de Hillary Gerardi, amb 2 hores i 37 minuts, i, tercera Hilde Aders, amb 2 hores i 39 minuts. Orgué també va competir a la vertical de divendres, on va aconseguir una merescuda quarta plaça.

Margarit i Orgué, Orgé i Margarit, semblen el doblet perfecte, no endebades han guanyat dos grans curses fa ben poc: l’11a Olla de Núria i la 8a Vertical Cabanera. Ella mateixa tuitava la seva alegria quan va saber que Margarit liderava la cursa:
Enguany, en el 20è aniversari de la popular cursa als Alps es va introduir un petit canvi de recorregut a la clàssica cursa de dissabte per a incloure-hi una secció dedicada al seu fundador, Diego Perathoner, per quedar-se en 23.5 km de distància i 1.950 m d'ascens vertical fins al cim cobert de neu del Piz Boè a 3.152m (1.5 km i 248 m d'ascens de més sobre els anys anteriors).

La selecció catalana a la cursa

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) també ha participat a la cursa amb un equip format per Pere Rullan (La Molina CE), Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Traserra (CE Voltreganès Ars) a la cursa vertical, i Anna Comet (UE Vic), Josep Roset (CE Navàs), Eugeni Gil (LA Molina CE), Eduard Baquer (AE Matxacuca), Eduard Hernández (La Molina CE) i Oriol Cardona (SC Camprodon) a la prova d’skyrunning.

En la carrera vertical Pere Rullan ha entrat al Top 10, pel fet de tancar la classificació dels deu millor, amb un temps de 35 minuts 30 segons, Joan Freixa s’ha col·locat entres els 20 millors i ha estat 19è, amb 37 minuts 45 segons, i, Marc Traserra ha quedat més enrere, 31è, amb 39 minuts 50 segons.

En la prova reina de dissabte Oriol Cardona ha estat el millor dels atletes de la selecció amb un 15è lloc; Eduard Hernández també ha fet una bona cursa i ha abastat la 17a plaça I Josep Roset ha FET EL 24è, mentre que Eduard Baquer i Eugeni Gil s’han retirat.

Vegeu les classificacions masculines.
Vegeu les classificacions femenines.