L’associació tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà amplia la seva xarxa amb la FUB

L'objectiu és la creació d’un entorn favorable que fomenti i contribueixi a la competitivitat de les empreses membres del MESAB, així com de facilitar la transferència tecnològica

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:19h
Acord, després de signar el conveni.
Acord, després de signar el conveni. | ADBerguedà
L’Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà (MESAB) ha signat aquest divendres un conveni de col•laboració amb la Fundació Universitària del Bages (FUB), amb la finalitat de contribuir a la creació d’un entorn favorable que fomenti i contribueixi a la competitivitat de les empreses membres del MESAB, així com de facilitar la transferència tecnològica. D’aquesta manera, la Facultat de Ciències de la Salut de la FUB, a través de la seva Clínica Universitària, estableix un nou àmbit  de col•laboració i genera espais per desenvolupar futurs projectes, crear sinèrgies i fer possible un el treball de camp. 

El director general de la FUB, Valentí Martínez, s’ha mostrat satisfet de la signatura d’aquest conveni, ja que amb ell es compleixen molts dels elements bàsics de la institució que representa, ha dit, sent conscients que històricament provenen del camp de les ciències de la salut, però també del mon empresarial. En aquest punt, ha destacat la importància de la vinculació amb el territori i amb les seves empreses.

Per .la seva banda, Josep Miquel Canal, president del MESAB, ha explicat que un dels objectius d’aquesta institució és el d’anar ampliant els socis per incrementar la cadena de valor afegit, cercant nous socis distribuïdors i comercials d’aquests nous productes tèxtil-sanitaris que s’estan desenvolupant, així com treballar conjuntament per crear sinèrgies encaminades a les tendències que des d’Europa es marquen en H2020. I en aquest cas en concret, les aliances amb la FUB permetran implementar accions i investigacions pràctiques de tots els teixits que s’estan desenvolupant.

Finalment, el president de l’ADBerguedà, David Font ha recordat la col•laboració entre el MESAB i l’Agència, i ha destacat que la seva tasca va encaminada a afavorir el treball conjunt entre les empreses, les universitats i centres tecnològics i l’administració.