Berga posarà en marxa una escola de patinatge alpí en línia

El May Luengo Esquí Club vol convertir el Berguedà en el referent de formació en aquest esport | Berga tornarà a acollir la Copa d’Espanya i la Lliga Catalana de patins alpí en línia

17 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:51h
Una de les participants en la competició de l'any passat.
Una de les participants en la competició de l'any passat. | Aida Morales.
Berga tornarà a acollir, enguany, la Copa d’Espanya i la Lliga Catalana de patins alpí en línia, una pràctica que es realitza sobre asfalt amb unes tècniques molt similars a les de l'esquí, i que cada vegada agafa més embranzida a Catalunya. Serà el proper cap de setmana del 29 i 30 de juliol, quan s'aprofitarà, també, per anunciar la posada en marxa de la nova escola de patinatge especialitzada en aquest esport per a tots els infants, joves i adults que vulguin iniciar-se en aquesta pràctica. 

Segons han anunciat, aquesta és una aposta del May Luengo Esquí Club, de la Federació Catalana de Patinatge i de l’Ajuntament de Berga, per tal que Berga i el Berguedà es converteixin en un “referent capdavanter” d’aquest esport. I és que, donat el seu ràpid creixement durant els últims anys i el fet que s’hagi inclòs dins dels set nous esports olímpics que podrien formar part de les properes Olimpíades del 2020, la Federació ha apostat perquè la seva pràctica es pugui desenvolupar, també, en àmbit urbà sense la necessitat d’instal•lacions fixes. 

En aquest punt, doncs, la formació de joves esportistes per preparar-los per optar a participar als World Roller Games del 2019 és un altres al•licient per fomentar aquest esport. En aquesta competició, que es farà a Barcelona, hi participaran uns 4.000 atletes, esdevenint, així, una oportunitat per als berguedans que s’hagin pogut preparar. Davant d’aquesta situació, el May Luengo Esquí Club, amb més de 20 anys de formació i educació a infants i joves, ha vist en el Berguedà, una oportunitat per fomentar aquest esport, i fer-ho fora de la temporada d’hivern. Per altra banda, la comarca del Berguedà té una àmplia tradició en la pràctica d’esports d’hivern, amb l’estació dels Rasos de Peguera o l’estació municipal de Coll de Pal, que pot augurar una ràpida acceptació de l’Alpí en Línia. 

Entre els principals avantatges d’aquest esport, ha indicat el club, és que es pot practicar tot l’any, promou dinàmiques no sexistes ja que es practica sense diferències, es recupera el carrer per a l’ús dels ciutadans, es pot fer en qualsevol hora i dia de la setmana, no calen desplaçaments, i l’equipament és econòmic. Per promoure'l i difondre'l, però, calen espais d’entrenament adequats, on els practicants no corrin riscos, perquè no s’hagin de tancar carrers o espais complicats. 

Les activitats de l’Escola d’Alpí en Línia del Berguedà seran adaptades a nens i nenes a partir dels 6 anys, de manera extraescolar, sense deixar de banda que, els que ho vulguin, també puguin competir, segons el nivell i l’evolució. Segons han indicat, es començaria per un dia entre setmana a partir del proper curs, amb sessions d’iniciació i entrenament als carrers més propers a la zona del pavelló d’esports. Això no comportaria cap inversió econòmica, ni de materials, per part del consistori berguedà, mentre que la Federació Catalana de Patinatge cediria el material per a la pràctica de l’esport, així com les cobertures legals. 

Disposar d’aquesta pista també permetria, per altra banda, oferir als clubs internacionals i a les seleccions nacionals, l’opció d’entrenar a Berga durant tot l’any, amb el retorn econòmic i turístic que podria suposar, han precisat.