El metge berguedà Josep Vidal-Alaball, becat per un projecte d'innovació en telemedicina

Gràcies a la teledermatologia, el temps d'espera a les llistes va disminuir d'una mitjana de 30 dies, a una mitjana de 16

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:12h
El metge Josep Vidal-Alaball
El metge Josep Vidal-Alaball | Josep Vidal-Alaball
El metge berguedà Josep Vidal Alaball ha rebut una beca de l'Institut Català de la Salut, per tal d'avaluar en profunditat la qualitat assistencial i l'estalvi econòmic associat a la telemedicina. Així ho ha decidit la institució mèdica, després de l'experiència exitosa de teledermatologia que es va implementar l'estiu del 2010 a la Catalunya Central. 

En aquest cas, han informat, la llista d'espera en dermatologia s'havia disparat a l'atenció primària a causa del context econòmic i, per tant, es necessitava una solució ràpida que no suposés un cost econòmic addicional. A causa de l'impacte immediat del projecte, la teledermatologia es va ampliar a tota la comarca del Bages el 2011 i a la comarca del Berguedà el 2012. Posteriorment, el 2014 es va publicar un estudi per avaluar l'impacte d'aquest servei i la disminució de les llistes d'espera durant aquest període, i es va demostrar que, gràcies a la teledermatologia, el temps d'espera havia disminuït d'una mitjana de 30 dies, a una mitjana de 16. 

Tot això farà que, amb aquesta nova beca, l'ICS hagi decidit implementar, a mitjà termini, la teledermatologia al conjunt de Catalunya.