Vuit ajuntaments del Baix Berguedà potenciaran l'esport a través d'un projecte mancomunat

El Consell Comarcal contractarà la figura d'un tècnic esportiu que coordinarà i activarà l'oferta esportiva a Avià, Capolat, Casserres, Gironella, Montclar, Montmajor, Olvan i Puig-reig

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:30h
Presentació del projecte de dinamització esportiva del Baix Berguedà.
Presentació del projecte de dinamització esportiva del Baix Berguedà. | CCBerguedà
Vuit ajuntaments del Baix Berguedà potenciaran l'esport en aquesta zona de la comarca, a través d'un nou projecte impulsat pel Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona, que integrarà la figura compartida d'un tècnic d'esports. Així ho han anunciat aquest dimecres a la tarda el diputat d'Esports de la Diputació, Josep Salom; el president del Consell Comarcal, David Font, i l'encarregat de l'àrea d'Esports, Abel García, després d'una trobada amb els municipis d'Avià, Capolat, Casserres, Gironella, Montclar, Montmajor, Olvan i Puig-reig. 

En aquesta reunió, la Diputació ha aportat un estudi sobre la dinamització esportiva dels municipis del Baix Berguedà, un treball que destaca la necessitat de portar a terme tota una sèrie d'actuacions, per tal d'acomplir uns objectius estratègics esportius. En aquest punt, el rol del tècnic d'esports és important, ja que realitzaria la tasca de coordinar els esdeveniments esportius, supervisar i activar l'oferta d'activitats físico-esportives o monitoritzar les activitats que es realitzen en els municipis, entre d'altres. 

Durant els propers mesos, doncs, es portaran a terme tots els passos perquè es pugui realitzar el procés de contractació per part del Consell d'aquesta figura, que aniria cofinançada entre els ajuntaments i la pròpia Diputació de Barcelona. Un tècnic, ha destacat el Consell Comarcal, que realitzarà una tasca molt positiva pels municipis i el Berguedà en general, ja que suposarà un pas més en la voluntat de construir una política comarcal esportiva consensuada i compartida, que ajudarà a coordinar i vertebrar la feina feta pel Consell Comarcal, el Consell Esportiu, els ajuntaments, els clubs i les entitats.