Les obres de reubicació del bombament de Cercs Vell començaran a l'agost

El Consell Comarcal calcula que els treballs estaran acabats durant aquest 2017

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:57h
Imatge actual de l'estació de bombament de Cercs
Imatge actual de l'estació de bombament de Cercs | Consell Comarcal
El Consell Comarcal del Berguedà ha anunciat que aquest estiu, concretament el mes d'agost, començaran les obres de reubicació de l'estació de bombament de Cercs Vell, uns treballs que es van adjudicar a finals del mes de maig i que es preveu que estiguin finalitzades durant aquest any 2017.

L'estació de bombament de Cercs Vell rep les aigües del nucli de Cercs impulsant-les cap a l'EDAR de Cercs. Es troba situada per sota de la cota màxima del nivell del pantà de la Baells, de manera que l'estació de bombament queda inundada quan aquest puja de nivell, impedint realitzar amb normalitat les tasques de manteniment i fent que les bombes funcionin les 24 hores del dia.

El Consell Comarcal ha trobat el finançament d'aquesta obra per tal de solucionar la problemàtica que presenta l'actual EBAR de Cercs Vell reubicant el bombament per sobre del nivell màxim del pantà. Aquesta actuació està finançada per l'Agència Catalana de l'Aigua a través de l'atribució de fons de reposicions i millores per l'anualitat 2017, per un import de 129.588,33 euros (IVA exclòs).

Un cop acabada aquesta actuació, el bombament podrà funcionar amb tota normalitat independentment del nivell d'aigua del pantà de la Baells, cosa que millorarà el rendiment i funcionament de la planta, així com les tasques de manteniment del nou bombament.