«Berguedà TEXInnova» ​finalitza amb 21 projectes d'innovació

La trentena d'alumnes iniciarà el segon bloc formatiu en els propers dies

Redacció
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:07h
Foto de família dels participants al curs
Foto de família dels participants al curs | ADBerguedà
El Museu de la Colonia Vidal de Puig-reig va acollir el passat dijous l'acte de cloenda del projecte TEXInnova, una formació universitària impulsada des del Berguedà i basada en l'especialització i innovació en el sector tèxtil. El curs, que es va iniciar el passat 9 de febrer, ha comptat amb 33 participants.

Els alumnes, a banda de les 150 hores formatives del curs, han pogut comptar amb un total de més de 100 hores en tutories per tal de poder desenvolupar els diferents projectes que dijous, en l'acte de cloenda els participants varen presentar i exposar. Uns projectes realment innovadors en el tèxtil, on el públic assistent va poder veure i tocar fins a 21 projectes presentats amb mostres i prototips que els alumnes van aportar.

Entre els projectes presentats, hi ha un nou sistema de filatura, un altre basat en nous filaments sintètics per fabricar gasses quirúrgiques o nous teixits de ràfia de viscosa per a tèxtil de la llar i tèxtil moda, uns teixits que es presentaran en primícia al mercat en una de les fires internacionals més importants del sector.

L'objectiu principal del curs és fomentar la creació d'empreses per desenvolupar un nou projecte tèxtil i facilitar a les empreses existents la creació i llançament al mercat d'un nou producte tèxtil innovador, ja sigui en l'àmbit de la moda, la llar, els teixits tècnics o els tèxtils intel·ligents. 

Aquest projecte ha estat impulsat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de Innotex Center, la Universitat Central de Catalunya i l'Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa Catalunya Emprèn, i la Diputació de Barcelona.

Arxivat a