El Consell Comarcal del Berguedà recorda que no tolerarà «cap acte homofòbic»

L'ens comarcal reparteix 500 xapes dins de la campanya "Estimar sense diferències"

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:13h
El Consell Comarcal del Berguedà ha aprofitat el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI per tornar a fer públic el seu posicionament entorn de la igualtat i llibertat a l’hora d’estimar com es vulgui. Per això, ha repartit més de 500 xapes en el marc de la campanya “Estimar sense diferències” i ha assegurat que no tolerarà “cap agressió”, ni cap “acte homofòbic”.
 
En aquesta línia, ha afegit, es continuarà treballant des de les institucions, les associacions i la ciutadania per “eradicar pràctiques discriminatòries i conductes violentes” per orientació sexual o identitat de gènere, i es mantindran campanyes obertes, amb gestos públics, com ara la penjada de banderes irisades als ajuntaments o la sensibilització a la població a través de cinefòrums, conta contes o tallers per a famílies.
 
Segons ha volgut recordar el Consell, el 28 de juny se celebra aquest dia per commemorar els fets que van passar el mateix dia de 1969 a Nova York, quan la població LGTBI va sortir al carrer arran d’una batuda de la policia en contra del col·lectiu gai. Aquests fets van produir enfrontaments i detencions i va marcar l’inici de l’activisme LGTBI arreu del món.