Els projectes de les parelles artístiques del Berguedà s'exposen al Port de Tarragona

Les obres de fins a 164 artistes es podran veure fins el 23 de juliol

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:21h
Projecte de parelles artístiques al Berguedà
Projecte de parelles artístiques al Berguedà | CCBerguedà
Els projectes de les parelles artístiques del Berguedà, així com les configurades en altres comarques de Catalunya s'exposaran, el proper dimecres 28 de juny a les 19.00 hores, al refugi del Moll de Costa del Port de Tarragona. Serà dins de l’exposició col•lectiva “Parelles Artístiques: Experiències creatives per a la salut mental”, que es podrà visitar fins el 23 de juliol. 

L’acte serà presidit, segons han informat, pel director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies de Tarragona, Francesc Tarragona, i es comptarà amb la representació del Port, de l’Ajuntament dels centres participants, de BBVA CX i de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb la intervenció de dues parelles artístiques, que explicaran la seva experiència. Els parlaments aniran seguits d’accions poètiques i musicals.

Les obres que s’hi podran veure són fruit del treball a “quatre mans” entre artistes amateurs –persones vinculades a serveis de salut mental- i artistes professionals, que han treballat per parelles durant el segon semestre de 2016. En total, s’hi podran veure 80 peces de diferents disciplines com pintura, escultura, vídeo, fotografia, ceràmica o il•lustració, entre d’altres, que han estat realitzades per 164 artistes.

Parelles Artístiques és un projecte comunitari que neix l’any 2006 a Osonament, entitat sense ànim de lucre que gestiona de forma integrada els recursos comunitaris d’atenció en salut mental i addiccions de la comarca d’Osona. Els objectius són afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers la salut mental. 
 

Projecte de parelles artístiques al Berguedà Foto: CCBerguedà