Activada l'alerta del pla Infocat per risc d'incendi per l'onada de calor durant el cap de setmana

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen la possibilitat que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l'any a molts punts de Catalunya

Redacció
24 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:49h
Protecció Civil ha activat aquest divendres al migdia l'alerta del pla Infocat pel risc d'incendi forestal a tot el territori derivat de l'onada de calor i les activitats del cap de setmana de Sant Joan. 

La coincidència de l'episodi de calor, juntament amb el risc d'incendi i la revetlla de Sant Joan, fan necessari prendre totes les mesures preventives necessàries i tenir a punt els dispositius tant humans com materials per fer front a qualsevol emergència greu.

La decisió de posar en alerta el pla i les mesures sol·licitades als municipis s'han pres aquest divendres al migdia a la reunió del Comitè Tècnic, dirigit pel director de Protecció Civil, Joan Delort, i amb presència de comandaments de tots els cossos operatius.

Paral·lelament, cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla PROCICAT per Onada de Calor, un episodi que es mantindrà el cap de setmana. Per la seva banda, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) també ha posat en fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen la possibilitat que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l'any a molts punts de Catalunya. La superació de temperatures extremes afectarà principalment les comarques de l'interior de Catalunya i especialment Ponent. El pic de calor es produirà aquest divendres coincidint amb la revetlla de Sant Joan i les nits seran de caràcter tropical, amb tempe

  Mapa de risc d'incendi