Vilada aprofita Sant Joan per encentar una Festa Major de gegants, màgia i havaneres

Imma Espelt serà l'encarregada de llegir el pregó de la festa

Redacció
23 de juny del 2017

Els Gegants de Vilada


Des de fa dies, Vilada ja està organitzant tot un seguit d'actes emmarcats en la Festa Major. No obstant això, no serà fins aquest divendres, quan s'encetaran les activitats pròpiament dites de la festa, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, que enguany s'escau en l'inici del cap de setmana. Tot un seguit de programació que aprofitarà la calor anticiclònica per combinar-se amb l'obertura de la piscina aquest divendres a les 10.00 del matí. A partir de llavors, serà una gran trobada de gegants i la celebració dels 25 anys de la construcció del Miquel i la Magdalena, el que donarà el tret d'inici de la festa. 

Un sopar popular de pa amb tomàquet i embotits al parc dels Gronxadors i la posterior revetlla de Sant Joan amb l'encesa de la foguera seran els actes de a continuació. Aquesta encesa es farà amb la Flama del Canigó, portada durant aquests dies d'allà mateix, i es complementarà amb una lectura de poemes, un castell de focs i el concert dels grups "Apardalats", "Destemps" i "Insershow", acabant amb l'actuació del DJ Kutal. 

Ja de cara a dissabte, la Festa Major continuarà amb la missa d'honor i una cantata de la coral "Les Veus del Picancel", que donarà pas a una ballada de sardanes a la plaça de la Vila a les 13.00 hores, amb la Cobla Berga Jove. Abans de començar l'acte, però, es farà la lectura del pregó de la festa a càrrec d'Imma Espelt. La tarda de dissabte tindrà, a més, activitats per als més petits, amb un espectacle de màgia del Mag Pota, berenar per a tothom i un concert i ball amb l'orquestra Venus, a continuació al Local Cultural. 

Durant tot el diumenge, per altra banda, Vilada homenatjarà la vellesa, amb una trobada amb veïns i veïnes de Santa Fe del  Penedès, el municipi agermanat amb el poble i, per als més joves, un torneig de Pàdel que començarà a les 9.00 del matí i s'allargarà durant tot el dia. A més, també hi haurà portes obertes a la piscina, al bulder i zumba a la piscina a partir de les 11.30 hores. 

Finalment, la Festa Major acabarà amb una cantada d'havaneres amb el grup Peix Fregit a les 19.00 hores de diumenge al Parc dels Gronxadors. A la mitja part, han indicat, hi haurà rom cremat per a tothom. 
Arxivat a