Música i danses celtes tornen a inundar Bagà aquest proper cap de setmana

El municipi de l'Alt Beguedà organitza el VII Festival Catalunya Celta

22 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:02h
Bagà Celta d'edicions anteriors
Bagà Celta d'edicions anteriors | Bagà Celta
Els aires celtes tornen a omplir Bagà des d'aquest divendres 23 de juny i fins diumenge 25, durant el VII Festival Catalunya Celta que cada any s'organitza per promoure la música i la dansa celtes arreu de Catalunya. Un acte, ha informat l'Ajuntamnt de Bagà, que s'emmarca dins del cicle Bagasona, i que aprofita l'arquitectura i entorn d'aquesta vila medieval, com a escenari principal d'una sèrie d'activitats culturals gratuïtes que van, des dels espectacles de dansa, fins a sessions informatives, passant per tallers i concerts. 

Les activitats començaran divendres 23 a les 21.00 hores a la plaça Galceran de Pinós amb una revetlla de Sant Joan amenitzada per la Irish Corner i els Claddagh Ring Dancers, que ensenyaran balls populars als assistents. A continuació, a més, hi haurà sessions de música irlandesa als bars Flor de Lis, El Centre i L'Englantina. 

Els actes continuaran dissabte al matí amb tallers d'instruments gratuïts per a tothom. De les 11.00 a les 13.30 hores es faran tallers de bodhrán (timbal irlandès) a càrrec de Joseba Martínez, al Palau dels Pinós, i i de whistle (flauta) amb Seán Carroll. Per altra banda, entre les 11.00 i les 13.30 hores al Casal de la Vila hi haurà un taller de música irlandesa amb Mossie Martín i, durant tot el dia, a la plaça de l'Ajuntament s'haurà instal·lat un escenari habilitat per a tots aquells grups novells que vulguin fer actuacions acústiques de mitja hora, apuntant-se, prèviament, en una pissarra per escollir els torns. 

La plaça Galceran de Pinós serà l'epicentre, a les 18.00 hores, del festival, que acollirà diverses actuacions. Entre aquestes, la de l'Escola de Música de Bagà, Invernalia, Drónán i Seán Carroll & Mossie Martin, amb col·laboració d'Edwina Guckian, una reputada ballarina de l'estil Sean Nos que, per altra banda, és professora de ball irlandès. 

Finalment, diumenge a les 11.00 del matí, Guckian i Michael O'Rourke oferiran un taller gratuït de dansa i, a les 13.00 hores al Teatre Casal de la vila, els Convenant Irish Dancers representaran l'espectacle de dansa amb música de El Pony Pisador. 
Arxivat a