Més de 160 persones veuen la Patum de manera «accessible»

L'Ajuntament de Berga valora molt positivament el servei

Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:47h

Plaça de Sant Pere plena de gent amb l'empostissat al fons. Foto: Aida Morales


Més de 160 persones han pogut gaudir de la Patum de Berga de manera accessible, gràcies a l’empostissat que l’Ajuntament de Berga ha tornat a col•locar en una part de la plaça de Sant Pere, amb la col•laboració de l’Oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà i el Patronat de La Patum. Una zona especialment habilitada per acollir les persones amb mobilitat reduïda i aquelles majors de 75 anys. 

En total, 162 persones se n'han beneficiat i 26 eren usuàries amb cadira de rodes. Durant la Patum de dijous, de fet, aquesta zona va acollir 62 persones, 29 durant Lluïment i 33 a la Patum Completa. Enguany, a més, la Patum Infantil també ha comptat amb prop d’una quarantena d’usuaris, 15 al matí i 24 a la tarda, mentre que a la Patum de diumenge, hi van assistir 61 persones, 35 durant Lluïment i 26 al vespre.  En conjunt, ha destacat l’Ajuntament de Berga, unes xifres molt ben valorades per part de la responsable de l’Oficina d’Inclusió Social, Roser Prat, que ha valorat positivament aquesta edició. 

Per altra banda, cal destacar la tasca realitzada pels voluntaris de Creu Roja del Berguedà a l’hora d’organitzar el dispositiu de La Patum accessible. En total, el servei ha comptat amb quatre voluntaris diaris que han estat coordinats per una persona amb experiència i en constant comunicació amb els diversos cossos de seguretat. En els propers dies, es preveu realitzar una trobada amb tots els agents implicats per tal de fer una valoració del servei i analitzar els aspectes que caldrà millorar de cara a les properes edicions de la festa. 

Per altra banda, i continuant la iniciativa del 2014, s’ha tornat a editar el programa de la festa en Braille per tal que hi puguin tenir accés les persones amb discapacitat visual.
Arxivat a