La Festa dels Templers de Puig-reig s'amplia un dia més i continua sumant activitats

L'Associació Cultural dels Templers espera milers de persones del 29 de juny al 2 de juliol | El 80% de les activitats programades estan dirigides als nens

21 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:50h
Festa dels Templers de Puig-reig
Festa dels Templers de Puig-reig | Aida Morales
La Festa dels Templers de Puig-reig, que enguany arriba a la seva novena edició, continua creixent en dies i activitats. Enguany, i per iniciar el compte enrere que la portarà a celebrar els 10 anys en la propera edició, aquesta festa ha apostat per més activitats i, així, també eixamplar-se un dia més. Aquesta serà una de les principals novetats, que farà que la festa iniciï les actes dijous, en comptes de divendres, amb un torneig medieval familiar, molt pensat perquè hi participi la quitxalla amb els pares, ha explicat Dídac Flores, president de l’Associació dels Templers de Puig-reig. En aquesta, ha dit, es faran tot un seguit de proves i, finalment, es nomenaran uns 49 cavallers templers júnior. El nomenament serà amb una peça de templer que es podran posar durant tota la setmana. A més, al llarg de tots aquests dies es donarà molta importància als actes infantils, que s’acompanyaran d’un gegantó templer que s’ha fet a Puig-reig. 

Aquesta primera activitat donarà pas a una sessió de cinema a la fresca amb dues pel•lícules, i també s’engegarà el Concurs de Fotografia puntuable pel Campionat de Catalunya que, a Puig-reig, és el sisè concurs fotogràfic que es fa. 

Ja de cara a divendres, s’incorporarà una altra novetat. Els templers baixaran del Castell fins al nucli del poble amb una batucada i, una vegada a baix, es farà una introducció històrica, un espectacle de foc i una cercavila que finalitzarà amb la presa del castell i, seguidament, ressopó i concert de The Cavaliers. D’aquesta manera, el nucli del poble es dinamitza, i també es combinen actes culturals, gastronòmics i lúdics, on la gent podrà gaudir de música i bon ambient. 

Dissabte al matí, ha explicat Flores, es farà una visita guiada a l’església de la Colònia Pons, amb la col•laboració de l’Associació de Veïns i, tot seguit, el pregó de la festa a càrrec del comissari de l’exposició de templers que hi ha al Museu d’Història de Catalunya, Ramon Sarobe. Cal recordar, ha indicat, que en aquest museu hi ha les pintures de l'Església de Sant Martí de Puig-reig. 

I per altra banda, ha relatat, durant el dia també es presentarà el Camasutra medieval català, un espectacle dirigit per un recreacionista que, tal com ha afirmat Flores, i ha remarcat també el regidor de Cultural, Jesús Subirats, serà tot un fart de riure. 

Més enllà d’aquí, i com és habitual, hi haurà un mercat, que s’obrirà a la tarda, la baixada de torxes, i diferents activitats, com ara danses, tallers de malabars, conta-contes, l’edició dels nous misteris del castell, lluites o activitats infantils al llarg de dissabte i diumenge. Aquest any, ha remarcat Flores, el 80% de les activitats són per a infants. D’aquesta manera, doncs, es busca que la família pugui passar tot el dia a Puig-reig, i que els nens i nenes no tinguin temps d’avorrir-se. Pel que fa als grans, però, també hi haurà xerrades, com ara la de construccions i corrents d’aigua, una iniciació als nous templers i, per a tothom, un assalt al castell amb globus d’aigua i festa de l'espuma. 

Augmenten les recreacions

Durant la Festa dels Templers, per altra banda, es podrà comptar amb més de 400 caracteritzacions, diverses més que l’any passat, quan el total de persones va sumar unes 360, ha explicat el president de l’Associació. “Nosaltres pensem que és un tema que agrada i aquest format agrada bastant”, ha explicat. Entre les persones vestides d’època, ha dit, hi ha grups de recreació de Tarragona, Vilafranca, Moià, Bagà, Barcelona, Lleida i Manresa, entre d’altres. A més, també es comptarà amb música d’època. 

La combinació de tot això, ha considerat Flores, és una festa que “va creixent”, i no només en implicació per fer-la possible, sinó també en visitants. L’any passat s’esperaven unes 5.000 persones, un nombre similar al d’enguany, tot i que amb més dies, les perspectives són millors. Així mateix, ha explicat, hi haurà una persona només dedicada a rebre els visitants i saber-ne la procedència. De moment, la Festa dels Templers agrada molt als ciutadans de l’àrea metropolitana i els vallesos, ha relatat, i l’objectiu és entrar més en aquest cercle, així com en la població de Barcelona. 

I és que, segons el regidor, aquesta festa arrela cada vegada més al poble. En aquest sentit, ha volgut agrair la feina que fa l'associació cada any, ja que es tracta d'una festa emblema del municipi i que cada vegada va a més. 
 

PROGRAMA de la Festa dels Templers de Puig-reig