SOCIETAT

El govern de Calafell convida l’oposició a buscar una entesa per regular els clubs cannàbics

L’Ajuntament ja va fer un intent frustrat d’aprovar una ordenança. Els fets de Segur del passat diumenge han tornat a posar el tema sobre la taula

, El Vendrell | 19/05/2017 a les 21:56h
Arxivat a: Societat, cannabi, Calafell, cannabis
Plantació de cannabis | CC
El govern municipal de Calafell ha convidat els grups de l’oposició a una taula de debat per regular els clubs cannàbics al municipi. L’objectiu és consensuar una ordenança que estableixi uns paràmetres mínims sobre l’obertura i característiques d’aquests locals.

El govern municipal va intentar una regulació l’abril de l’any passat. En el ple celebrat el dia 4 d’abril de 2016, una proposta en aquest sentit va aconseguir la majoria simple en el ple municipal. Però en tractar-se d’un pla especial, que requereix majoria absoluta, va quedar en no res.

Des de llavors, l’Ajuntament de Calafell ha hagut de donar llicèncicia d’obertura a diferents clubs cannàbics, sense poder establir uns mínims, com la distància mínima a centres educatius o equipaments públics, o entre establiments d’aquesta mena. A més, tampoc ha pogut garantir una regulació sobre horaris o aforaments, serveis que han de tenir aquests locals o sistemes d’evacuació de fums, que s’exigeixen a qualsevol altre negoci. Actualment, només regeix una legislació general, davant la qual l’Ajuntament no pot denegar pràcticament cap sol·licitud de llicència.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “els clubs cannàbics són perfectament legals i no hi tenim res en contra”. Afegeix que “no obstant això, creiem que cal alguna mena de regulació municipal, tal com estableix la normativa general, per posar ordre en aquesta activitat, ja que, en cas contrari, no podem denegar cap llicència, per més justificat que pogués estar”.

Ferré afegeix que “hem de disposar d’eines administratives que ens permetin destriar el gra de la palla”. L’alcalde es refereix al cas del passat cap de setmana, en què va produir-se una explosió a un habitatge de Segur de Calafell per manipulació de productes químics vinculada a una plantació de marihuana. Les persones ferides en aquesta deflagració, i imputades pels Mossos d’Esquadra per un delicte contra la salut pública i un altre de danys, havien demanat i aconseguit una llicència per obrir un club cannàbic.

Segons l’alcalde, “els clubs cannàbics són del tot legals, però els fets ocorreguts a Segur de Calafell fan evident que aquesta figura legal pot ser aprofitada per persones o grups que res tenen a veure amb l’autoconsum de cànnabis”. Ferré indica que “amb independència que potser caldria alguna reforma per cobrir el buit legal que hi ha a propòsit del conreu de marihuana, i que facilita molts abusos, els ajuntaments tenim un marge per posar ordre, i això és el que volem proposar, tot confiant que l’oposició entendrà que no es tracta de restringir res, sinó d’evitar qüestions que no són precisament desitjables”.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Ple de gent a la Plaça Nova | AV
01/01/1970
El festival gran tindrà lloc el 23 de setembre i ja s'espera amb gran expectacio. Serà la setena edicio
La carrossa del Sagrat Cor | FBV
01/01/1970
La festa, que ha fet 75 anys, ha servit per recordar la molta gent que l'ha fet possible
Vista aèria de Bellamar | AC
01/01/1970
Els treballs duraran un més i els farà el personal de la Fundació Santa Teresa del Vendrell
L'equip al voltant de l'entrenador | RMB
01/01/1970
L'equip disputarà dissabte que ve al Club el darrer partit d'aquesta temporada, de menys a més
El Museu Guimerà | MG
01/01/1970
Difondre la figura i l'obra de l'universal dramaturg vendrellenc és el principal objectiu de la convocatòria
La consellera Meritxell Borràs parlant amb l'alcalde Josep Poblet | ACN
01/01/1970
Aquest projecte s'emmarca en la darrera convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020
Begoña Floria, portaveu del govern municipal i presidenta de l'EMT | Jonathan Oca
01/01/1970
Begoña Floria lamenta la pressa de la regidora Sonia Orts per portar els papers a la Fiscalia
Laia Estrada i Jordi Martí, regidors de la CUP, durant un plenari | Jonathan Oca
Jonathan Oca
01/01/1970
Pau Pérez, regidor d'Hisenda, ha anunciat que almenys es deixen d'ingressar uns 180.000 euros cada any | Des de l'equip de govern s'està elaborant una moció en referència al tema de les exempcions i esperen rebre el suport de tot el plenari