Els comerços que obriran el Dia de la Hispanitat

Vic, Manlleu, Berga, Olot, Manresa i poblacions de les comarques gironines són on un major nombre de comerciants han optat per no fer festa

Redacció
12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:20h
Un comerç de Vic, en una imatge d'arxiu
Un comerç de Vic, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El 12 d'octubre és festiu arreu de l'Estat. Tanmateix, un bon nombre de comerciants d'arreu del país han decidit obrir aquest dijous. Alguns per fer calaix, altres com gest polític o també per recuperar la jornada d'aturada general del passat 3 d'octubre. Al Baix Montseny, en aquest sentit, se segueix com si fos un dia festiu normal i en general només és obert en aquells pobles més turístics i que ja tenen el costum d'obrir. En canvi, sí que hi ha moltes petites empreses que han decidit treballar.

Manlleu, Taradell i Vic són algunes de les poblacions on semblarà que és un dia feiner. A la capital d'Osona, l'Associació Vic Comerç va decidir fer una enquesta entre els botiguers associats i un 95% dels que van respondre van assegurar que tenien intenció d'apujar la persiana i treballar amb normalitat.

També hi ha molts comerços de les comarques gironines com Olot que han optat per obrir. La mesura també es repeteix a Manresa, Berga, Vilafranca del Penedès entre altres municipis. En canvi, a Barcelona i a la majoria de l'àrea metropolitana l'obertura d'establiments comercials serà mínima.