​Deu directors d'escoles del Baix Montseny demanen a Europa que censuri la repressió de l'1-O

La carta enviada a la Comissió Europea també reclama que la institució mostri solidaritat amb els 893 ferits

Càrregues policials a Girona
Càrregues policials a Girona | Carles Palacio
Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat el 12 d'octubre a les 9:02h
Un total de 620 directors de centres educatius catalans, dels quals 10 ho són d'escoles situades en diferents municipis del Baix Montseny, molts van acollir les urnes del referèndum, han enviat una carta a la Comissió Europea on li demanen que mostri públicament "la solidaritat i l'afecte" amb els 893 ferits per les càrregues policials de l'1-O. Així mateix, reclamen a la institució que faci arribar al govern espanyol "la seva enèrgica repulsa per l'acció violenta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil".

Els directors al·leguen que són conscients que la seva funció és "educar futurs ciutadans europeus", per la qual cosa se senten legitimats per demanar ajuda a la Comissió.

La carta està escrita en català i en anglès i està signada per directors d'arreu del territori. Es va enviar el passat 3 d'octubre. Els directors i directores del Baix Montseny són Carina Alsina, Cor de Maria (Sant Celoni); Josep Anton Cardoso, escola Fontmartina (Santa Maria de Palautordera); Miquel Clusellas, escola Ginebró (Llinars del Vallès); Glòria Gimémez, escola Montnegre (La Batllòria - Sant Celoni); Neus Guidonat, escola Puig Drau (Montseny); Rosa Pou, escola Vallmanya (Sant Esteve de Palautordera); Mireia Salvador, escola Pont Trencat (Santa Maria de Palautordera); Marga Sant, escola Damià Mateu (Llinars del Vallès); Maria Dolors Sureda, Escola Trentapasses (Vilalba Sasserra); i Patrícia Torrecillas, escola Aqua Alba (Gualba).
 

Carta dels directors d'escoles catalanes by naciodigital on Scribd