ERC de Vilalba Sasserra declara persona «non grata» al rei Felip VI

El monarca espanyol en la seva compareixença televisiva no va tenir cap paraula de record pels gairebé nou-cents ferits per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional | L'alcalde de Vilalba Sasserra ha enviat una carta al delegat del govern espanyol una carta demananat el nom dels comandaments que van ordenar l'acat al col·legi electoral

Vilalba Sasserra vol saber el nom dels comandaments que van ordenar les agressions als veïns i veïnes que eren al col·legi electoral el passat 1 d'octubre
Vilalba Sasserra vol saber el nom dels comandaments que van ordenar les agressions als veïns i veïnes que eren al col·legi electoral el passat 1 d'octubre | cedida
Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:04h
ERC de Vilalba Sasserra proposa començar una campanya perquè els ajuntaments i partits que els representen declarin persona "non grata" al Rei Felip VI. Amb aquesta intenció, els republicans d'aquest municipi ja han entrat una instància a l'ajuntament d'aquest municipi la moció que proposen aprovar en el proper ple municipal.

En aquest sentit, davant els fets ocorreguts els darrers dies i, especialment el diumenge 1 d'octubre, vol manifestar a la Casa Reial el seu "rebuig per les seves manifestacions i declarar el rei persona "non grata" al poble de Vilalba Sasserra". En aquesta línia també manifesten el seu rebuig "a les greus i violentes actuacions realitzades al municipi el passat 1 d'octubre per part del cos de la Guàrdia Civil davant d'un poble que només exercia el seu dret a votar".

Carta al Delegat del Govern d'Espanya a Catalunya

D'altra banda, tal i com el passat 3 d'octubre l'alcalde Joan Pons ja va manifestar que faria, aquest matí s'ha enviat una carta al Delegat del Govern d'Espanya a Catalunya, Enric Millo, en la qual li recorda l'actuació dels antiavalots de la Guàrdia Civil el passat 1 d'octubre arribats al municipi "amb disset cotxes entre logotipats i camuflats". L'alcalde li relata al delegat del govern que només arribar i sense dir cap tipus de paraula a ningú "van començar a fer-se espai de manera molt violenta, gratuïta i desproporcionada".

Per tot això l'Ajuntament de Vilalba Sasserra demana a Enric Millo que tingui una reunió amb els representants de l'ajuntaments perquè li puguin explicar de primera mà la seqüència dels fets, així com visionar els vídeos enregistrats pels veïns. També li demanen el nom del comandament, que mai es va identificar, que va ordenar l'atac dels antiavalots en desproporció als fets que s'estaven produïnt.

En la carta exigeixen la restitució del material que els van sostreure: un ordinador, uns altaveus i tres urnes de les anteriors eleccions. També el segell de l'Ajuntament, tampó i material d'oficina. Finalment els reclamen la reposició del material malmès com un falfó ignífug de l'escenari valorat en 1.150 euros.

La missiva de l'Ajuntament també inclou les matrícules dels vehicles utilitzats per transportar els agents de la Guàrdia Civil que van intervenir en l'atac violent als veïns de Vilalba Sasserra.

Carta de l'Ajuntament de Vilalba Sasserra a Enric Millo Foto: AJVI