El Baix Montseny es preparara per un dimarts d'«Aturada de País»

Els ajuntaments i institucions públiques s'han adherit a la crida feta per la Taula de la Democràcia així com serveis públics de transport, ensenyament i indústries

Comunicat de l'empresa Givaudan de Sant Celoni en relació a l'aturada general
Comunicat de l'empresa Givaudan de Sant Celoni en relació a l'aturada general | Givaudan
Redacció
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:53h
El Baix Montseny ja es prepara per una jornada d'Aturada de País  demà dimarts 3 d'octubre. Són diversos els ajuntaments de la comarca natural que han fet pública la seva adhesió a la convocatòria impulsada des de la Taula per la Democràcia amb l'objectiu de reivindicar i denunciar la repressió de l'Estat contra la ciutadania i com a resposta de la vulneració dels drets i les llibertats duta a terme per l'Estat espanyol en la repressió del referèndum de l'1-O. Es tracta d'una crida secundada per les entitats sobriranistes, ANC i Òmnium, els sindicats majoritaris i les patronals. Malgrat l'aturada i la no prestació de serveis els consistori han establert alguns serveis mínims imprescindibles.

Però no seran només els ajuntaments qui seguirà la vaga ja que els centres de treball també s'estan organitzant per poder fer-ne un seguiment. De fet, el Govern també s'hi ha adherit i n'espera un amplissim seguiment. Hi ha altres empreses com el grup Bon Preu que també han decidit sumar-se a la vaga del 3 d'octubre.

L'empresa Givaudan de Sant Celoni ha emès un comunicat en el qual s'anuncia, en un comunicat conjunt del comitè d'empresa i la direcció, que hi haurà serveis mínims del cinquanta per cent "pels imponderables que suposa una activitat industrial química i l'escàs temps de preavís disposat i per assegurar que no es posi en risc la seguretat de les persones i la planta". En el comunicat també diuen que són imparials en temes polítics però des del comitè s'expressa la seva repulsa pels actes d'ahir i es demana que "no s'apliqui el règim sancionador als treballadors que demà no vagin a la feina".

L'empresa J.Riera Grup Gamma comunica, tanmateix, que demà dia 3 d'octubre farà vaga general com a mostra de "la nostra denúncia pels greus fets que va viure ahir Catalunya".

L'aturada també afectarà l'ensenyament i al transport públic. En aquest sentit, l'Institut de Sant Celoni ha fet arribar una circular comunicant que la majoria del personal del centre (professorat i Personal d'Administració i Serveis) han comunicat que secundarà la vaga. L'edifici romandrà tancat.
 
A Sant Celoni, a més a més, avui a dos quarts de nou del vespre s'ha convocat a una trobada a la plaça de la Vila per preparar l'aturada general de demà. "Aturem el país, Catalunya, un sol poble", diuen els representants de la Taula per la Democràcia del municipi.