La Guàrdia Civil irromp a Sant Celoni i la població defensa les urnes i la democràcia

La presència policial a Sant celoni ha posat en alerta els pobles veïns

Veïns de Sant Celoni defensant l'Ateneu de la Guàrdia Civil
Veïns de Sant Celoni defensant l'Ateneu de la Guàrdia Civil | Jordi Purtí
Redacció
01 d'octubre del 2017
Actualitzat el 02 d'octubre a les 7:33h
S'ha especulat durant tot el dia que la policia nacional o la guàrdia civil podrien intervenir a Sant Celoni per requisar urnes. Finalment, la presència policial s'ha produït poc després de les cinc de la tarda quan s'ha donat l'alerta que diversos vehicles de la guàrdia civil es dirigien cap a l'Ateneu de Sant Celoni. La reacció ha estat immediata de tot un poble pacífic, enfront d'una policia estatal repressora, en defensa de les urnes i la democràcia. La concentració de veïns i veïnes al voltant de l'Ateneu ha estat espectacular, encara que la mesura hagi suposat tancar col·legis electorals que, prèviament ja havien salvat les urnes.

Una immensa barrera humana i carrers tallats amb contenidors ha fet desistir els efectius de la guàrdia civil a entrar a l'edifici. El desplegament policial també s'ha fet pel sector del Sax Sala, però tampoc han arribat a entrar a l'interior del recinte.

En aquests moments els col·legis electorals Tots els col·legis tancats són Josep Pallerola, Sant Ponç, Borrelles i la Batllòria. Segueixen oberts l'Ateneu, Puigdollers, Sax Sala i Illes Belles.
 

Guàrdia Civil a la Carrtera Vella de Sant Celoni Foto: NBM

 

contenidors per barrar el pas a la guàrdia civil Foto: Jordi Purtí


La situació de Sant Celoni ha posat en alerta altres municipis com Santa Maria de Palautordera, Campins i Sant Esteve de Palautordera que han barrat la possible visita policial amb jardineres, tanques i cotxes. La finalitat, la mateixa que a sant Celoni preservar les urnes i exercir la democràcia votant. L'alerta també és a Breda i Riells i Viabrea que ja han tingut un ensurt de bon matí.
 

Veïns defensant Sax Sala a Sant Celoni Foto: NBM

 

Jardineres a Santa Maria de Palautordera Foto: NBM

 

Veïns de Campins en alerta Foto: Jordi Zaragoza

 

Els veïns de Breda segueixen defensant el Centre Cívic Foto: NBM

 

Riells i Viabrea davant l'Ajuntament Foto: NBM

 

Guàrdia Civil a l'AP7 de Sant Celoni Foto: NBM