Els estudiants de secundària de Palau i Sant Esteve surten al carrer

Han convocat la concentració per donar suport als detinguts, lluitar per la democràcia i per obtenir la independència

Manifestació d'estudiants a Santa Maria de Palautordera
Manifestació d'estudiants a Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:50h
"Fem història. Guanyarem la República", és el lema de la pancarta que aquest matí ha obert la concentració d'un grup d'estudiants de l'Institut Reguissol de Santa Maria de Palautordera i Can Record de Sant Estque ha convocat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, juntament amb altres organitzacions polítiques com Arran i les JERC. Els estudiants de secundària, que fan vaga avui i demà, han convocat la concentració per donar suport als detinguts, lluitar per la democràcia i per obtenir la independència.  També s'han mostrat favorables al referèndum de l'1 d'octubre encara que per edat no podran votar.

Un altre motiu de la concentració ha estat per descentralitzar, que no només es vegi moviment a les grans ciutats, sinó que també als pobles hi ha gent que lluita per  reivindicar els seus drets. L'acció reivindicativa ha començat davant l'Institut Reguissol amb la lectura d'un manifest elaborat pel SEPC i un altre elaborat per la majoria del plenari de les direccions dels instituts del Maresme i el Vallès Oriental criticant "la deriva autoritària" del govern espanyol.

Els estudiants també han fet una marxa des de l'Institut Reguissol fins la rotonda de Sant Esteve de Palautordera i acabar a la plaça de la Vila de Santa Maria de Palautordera.