​Les direccions dels instituts de secundària denuncien «la deriva autoritària» del govern espanyol

Donen suport al Govern i al Departament d’Ensenyament

Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:23h
L'Institut Carles Vallbona de Granollers
L'Institut Carles Vallbona de Granollers | Google Street View
La majoria del plenari de les direccions dels instituts de secundària del Vallès Oriental i el Maresme han criticat aquest dilluns “la deriva autoritària” del govern espanyol. Després d’una reunió que van celebrar a la capital maresmenca la setmana passada, les direccions dels centres han donat suport al Govern i representants de les institucions catalanes, al Departament d’Ensenyament “i a tota aquella gent que treballa per garantir tots aquells drets que ara estan fortament amenaçats”.

Els centres educatius han avisat que els darrers dies “hem vist com han estat vulnerats els nostres drets fonamentals” i han criticat “les entrades en impremtes, el registre de correspondència particular, la intimidació de diaris, l’assalt de conselleries i la detenció de  treballadors i representants públics”. “Hem vist com la llibertat d’expressió, el dret a decidir, el dret a pensar i el dret a ser lliure s’han anat coartant i esmicolant davant nostre”, han afegit.

En aquest sentit, les direccions dels instituts de secundària han mostrat la seva indignació “i rebuig absolut” a la situació que s’està visquent: “La nostra tasca ens implica en la formació de ciutadania crítica i proactiva fonamentada en els valors democràtics del respecte, l’entesa, el diàleg i la llibertat. No podem restar en silenci. Fem la petició de retorn al diàleg i al respecte dels drets fonamentals”, han demanat. “Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees és possible educar els nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans solidaris, respectuosos i compromesos amb els altres”.