Jordi Cuixart: «Que sàpiga la Fiscalia que seguirem mobilitzant-nos perquè no tenim por»

El president d'Òmnium en un acte a Sant Celoni diu a Rajoy que el president i les lleis de Catalunya les decideix el poble de Catalunya | Albert Botran demana a Podem que aixequi el llistó per fer trontollar de veritat el Règim del 78 | Lluís Corominas recorda que el procés torna a estar en mans de la gent

24 de setembre del 2017
Actualitzat el 25 de setembre a les 14:59h
Sant Celoni ha acollit un acte unitari pel Sí
Sant Celoni ha acollit un acte unitari pel Sí | Jordi Purtí
"No tenim cap voluntat de martiri ni de protagonisme i per això diem a la Fiscalia que si se'ns acusa per cridar a la mobilització ho seguirem fent. Sortirem a defensar la democràcia. No tenim por". Així s'ha expressat Jordi Cuixart, president d'Òmnium en una arrossada unitària celebrada a Sant Celoni aquesta tarda amb més de mil cinc-centes persones.

Cuixart ha recalcat que res podrà davant d'un poble unit i combatiu i cal que Rajoy ho tingui clar "el president i les lleis de Catalunya les decideix el poble de Catalunya". El president d'Òmnium resalta que estem a les portes de set dies trepidants, motiu pel qual fa dues recomanacions. Una que tothom escrigui cada dia la paraula democràcia i dues que es doni resposta a la campanya 7x1 que començarà demà i que té l'objectiu que cada persona que estigui disposada a anar a votar en convenci set més.

També ha assenyalat que els catalans són imparables i que l'1 d'octubre centenars de milers de catalans "anirem a votar" i quan es conegui el resultat del referèndum i hagi guanyat el Sí "el Parlament de Catalunya ha de proclamar la independència i ho farà". Cuixart recorda que l'Estat vol els catalans dividits i exaltats per això diu que "passi el que passi els dies que vindran hem d'actuar amb serenor, organització i coratge".
 

Jordi Cuixart aquesta tarda a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


Albert Botran: "El franquisme no ha marxat"

El diputat al Parlament de Catalunya de la CUP, Albert Botran, que ja sap que l'Audiència Nacional l'ha citat, juntament amb tres militants més de Poble Lliure, a declarar com a investigats per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme s'ha posat els assistents a l'acte a la butxaca fent memòria històrica i recordant la figura del Quico Sabaté "el guerriller que portava de corcoll a aquests que ara s'allotgen al vaixell del Piolín".

Als anys 50 - 60 del segle passat en ple règim franquista les condicions de vida eren molt pitjors que les actuals, ha dit. Un règim que tenia l'objectiu de fer por a la gent "i aquest règim encara no ha marxat perquè no han pagat cap factura i se senten amb tota la impunitat d'utilitzar la força contra un poble que vol votar".

Botran s'ha preguntat perquè l'assemblea de càrrecs electes que aquest diumenge s'ha celebrat a Saragossa impulsada per Podem no s'ha celebrat a Barcelona i alhora els demana que donin suport sense matisos a l'1 d'octubre com sí que ha fet el Govern de Sardenya". El diputat de la CUP emplaça a Podem que pugin el llistó "per fer trontollar de veritat el règim del 78" i també ha acusat de còmplice al PSOE "perquè no ha qüestionat la política del PP. Tenen por al Partit Popular".

El cupaire ha fet un pronòstic assegurant que aquesta setmana "hi haurà milers de Quicos Sabaté armats amb una papereta".
 

Albert Botran, fa memòria històrica recordant a Quico Sabaté Foto: Jordi Purtí


Lluís Corominas: "El procés torna a estar en mans de la gent"

Lluís Corominas, diputat i president del grup parlamentari de Junts pel Sí i un dels cinc investigats de la mesa del Parlament per permetre el debat en el ple qüestions sobiranistes, ha assegurat que ara s'ha arribat a un punt d'inflexió i aquesta setmana han passat coses "Que no havia vist mai". Ho argumenta amb el suport públic que han fet 300 capellans, els sindicats i també la gent jove "el govern del PP, el Tribunal Constitucional i la Fiscalia ens han amenaçat a tots i no ho han aconseguit. Arribarem fins el final".

En aquest sentit ha remarcat que es tracta de defensar la dignitat dels catalans. Es va sortir al carrer l'any 2012, 2013 i 2014. El 2015 es va passar el procés al Parlament i el 2016 al Govern i ara "torna a estar en mans de la gent. No ens falleu feu vostre el referèndum", ha reblat Lluís Corominas.
 

Lluís Corominas ha demanat que la gent no falli en aquests moments decisius Foto: Jordi Purtí


Mireia Mata: "Serà una república feminista"

A l'acte d'avui també hi ha intervingut Mireia Mata, directora general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Ha destacat el caràcter unitari de l'acte "sense sigles però amb dues lletres el SÍ". Mata ha dit que s'ha d'ensenyar al món que serem la primera república europea que farem la revolució sense violència i ha destacat el paper que hi tindrà la dona amb igualtat de drets i de sous "serà una república feminista", ha dit.
 

Mireia Mata ha defensat el paper de les dones en la propera república catalana Foto: Jordi Purtí


Manel Bueno: "On són els socialistes?"

El paper que està tenint el PSOE en tot el procés ha estat motiu de crítica en diversos moments dels parlaments d'aquesta tarda a Sant Celoni, però ha estat Manel Bueno, celoní, vicepresident de Súmate i ex-militant i ex-regidor del PSC a Sant Celoni qui ha expressat més crítiques "Em pregunto on són els socialistes. Mai he deixat de ser socialista, però sí que he deixat de creure amb el PSC i el PSOE actuals, se'm fa molt difícil de creure que estiguin al costat dels repressors", ha emfatitzat. També ha recordat que Sant Celoni és un reflex de societat catalana: plural, diversa i mestissa per això farem "un país de tots i per tothom amb fermesa, il·lusió i esperança".
 

Manel Bueno no s'ha estat de criticar els socialistes Foto: Jordi Purtí


Dos autocars per fer costat a l'alcalde de Sant Celoni

Dimarts vinent a les 12 del migdia Francesc Deulofeu haurà de declarar als jutjats de Granollers ja que ha estat citat com investigat per un presumpte delicte de prevaricació per cooperació en l'organització del referèndum de l'1-O. Deulofeu és el primer alcalde del Vallès Oriental que ha rebut la citació però no estarà sol als jutjats perquè ja s'han emplenat dos autocars per fer-li costat, segons que s'ha fet saber aquesta tarda.

L'acte, presentat pel periodista Eloi Vila, s'ha acabat amb l'actuació de Miquel del Roig.
 

La Rectoria Vella ha acollit més de 1.500 persones en una arrossada unitària pel Sí Foto: CUP Sant Celoni

 

Voluntaris de l'arrossada amb Jordi Cuixart, Lluís Corominas i Francesc Deulofeu Foto: Jordi Purtí




 
Arxivat a