La Guàrdia Civil deté Josep Maria Jové, secretari general d'Economia i Hisenda

Independentistes del Baix Montseny acompanyen a les concentracions al seu domicili de les Franqueses del Vallès

Concentració davant del domicili de Josep Maria Jové
Concentració davant del domicili de Josep Maria Jové | Jaume Ventura
Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:52h
La Guàrdia Civil ha entrat aquest matí als departament d'Economia i Finances i de la Generalitat, a la Rambla Catalunya de Barcelona, seu del vicepresident Oriol Junqueras, a la conselleria d'Afers Socials, i al de Governació i Exteriors. Els agents també han detingut Josep Maria Jové, secretari general d'Economia i Hisenda i president del Consell Nacional d'ERC. Segons RAC1, també es troben als despatxos dels secretaris d'Hisenda, Lluís Salvadó, i d'Economia, Pere Aragonès. Aquestes dues detencions han estat desmentides a posteriori.

Desenes de persones, algunes desenes independentistes del Baix Monhtseny, s'han concentrat davant del domicili de Jové, a les Franqueses del Vallès, en protesta per l'actuació de la Guàrdia Civil. 

Agents de la benemèrita també han entrat a diversos departaments del nucli dur del govern català: l'Institut Català de Finances, que gestiona la finestreta electrònica de la Generalitat, l'Agència Tributària de la zona franca de Barcelona, i diverses entitats i empreses vinculades, com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI), Indra,  TY-Sistems (que va fer el sistema informàtic del 9-N),  i el consorci de l'Administració Oberta de Catalunya.
 

Concentració davant del domicili de Josep Maria Jové. Foto: Jaume Ventura
 

Concentració davant del domicili de Josep Maria Jové. Foto: Jaume Ventura