«Els guàrdies civils que van venir a NacióDigital no feien cara d'estar-ne massa orgullosos»

La celonina Sara González, una de les periodistes identificades pels agents, explica a RAC1 la irrupció policial a la redacció de NacióDigital

Redacció
16 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:26h

Dos periodistes a la redacció de NacióDigital. Foto: Arxiu.


Agents de la Guàrdia Civil van presentar-se ahir dijous a les redaccions de diversos diaris digitals, entre ells NacióDigital, per lliurar una notificació del TSJC que incorririen en responsabilitats penals si difonen publicitat o propaganda relativa al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre.

El cas d'aquest mitjà va ser una mica especial a causa dels moments de tensió que s'hi van viure i que van desembocar en l'exigència d'identificar-se efectuada pels policies als periodistes que estaven treballant a la casa en aquells moments.

Una de les periodistes presents, Sara González, ho ha explicat aquest matí al programa Via lliure de RAC1, que presenta Xavier Bundó. "Els guàrdies civils són conscients que se'ls està utilitzant políticament. No feien cara d'estar massa orgullosos del que estaven fent", valora la periodista, que també detalla que "es van enfadar per dos motius: quan se'ls va parlar del nostre dret a la informació i perquè se'ls va impedir entrar a la redacció sense ordre judicial".

"Quan ells van dir que volien entrar a la redacció la directora els va reclamar l'ordre judicial, i com que no la tenien, no els hi va deixar entrar", assenyala.

Els agents anaven queixant-se tot dient que "vosaltres creieu que aquesta és una manera de rebre la Guàrdia Civil?". Però els periodistes no els responien. Sara González qualifica la seva com una "actitud agra, que era cordial, però no deixava de tenir un punt intimidatori. A ells, no els agradava estar en aquella situació, sincerament".

L'exigència d'identificar i fotografiar els DNI de tots els periodistes presents es va produir quan se'ls van fer unes fotos que, tot i ser d'esquena, van considerar que podien servir per identificar-los. "Els agents van invocar el seu dret a la intimitat, i el meu cap de secció, el dret a la informació", insisteix la periodista.

ÀUDIO La periodista Sara González explica com va viure l'entrada de la Guàrdia Civil a NacióDigital
 
Arxivat a