​El PSC del Baix Montseny no reconeixerà els resultats del referèndum

Els socialistes de la comarca demanen a la ciutadania que no vagi a votar | Critiquen que l’1 d’octubre “no té cap tipus de garanties democràtiques” | Insisteixen que els alcaldes no han de tenir la responsabilitat d’un tema que no els hi pertoca

Cordero, Monràs, Terrades i Martínez, durant la roda de premsa
Cordero, Monràs, Terrades i Martínez, durant la roda de premsa | PSC Vallès Oriental
Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:54h
Dies després que l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, expliqués que la ciutat no cedirà espais municipals per poder votar, el PSC del Vallès Oriental, que inclou la banda barcelonina del Baix Montseny, ha avisat aquest dijous que no reconeixerà els resultats del referèndum. Ho ha explicat aquest dijous el matí el diputat Jordi Terrades en una roda de premsa que ha fet al costat del primer secretari socialista a la comarca, Jonatan Martínez, i dels alcaldes de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i de Canovelles, Emilio Cordero. Terrades també ha fet una crida a la ciutadania perquè no participin a la jornada de votació. Els socialistes han fet aquest acte per presentar la campanya #quenocomptinambmi.

Terrades ha lamentat que "quan exclous a la meitat de la ciutadania les coses no solen acabar bé" i ha denunciat que al Parlament "van intentar fer entrar el clau per la cabota". El diputat socialista ha insistit que un referèndum "ha de tenir una sèrie de condicions, ha d’estar acordat i s’ha de fer sobre la base de legalitat d’un país, cosa que no passarà".

D’altra banda, ha negat que l’Ajuntament de Granollers hagi arribat a algun acord amb la Generalitat per l’1-O: "Hem acordat que salvaguardarem la institució i els funcionaris. L’Ajuntament ha informat que dels 45 locals de votació que hi ha a Granollers, 17 són municipals. La resta els poden adequar com creguin", ha precisat.

El paper dels alcaldes

Pel que fa a la citació de més de 700 alcaldes, Terrades ha defensat que no els hi agraden "les pressions de Puigdemont amb els que no són de la seva corda", però tampoc "que ara algú es dediqui a perseguir alcaldes".

En aquest sentit, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha lamentat que no ha sentit cap veu de l’entorn independentista defensar els alcaldes que han dit que no donaran suport al referèndum. Monràs ha acusat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de ser el culpable de la situació que s’està vivint: "Si volen cometre una il·legalitat, que ho facin ells".

Per la seva banda, l'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha demanat que no pressionin els batlles amb responsabilitats que no són les seves: "Volem tenir les responsabilitats que ens toquen, com són gestionar els recursos pels nostres veïns". Ena quest sentit, Cordero també ha lamentat que no els hi arriben els fons per temes com la Llei de Barris, educació o el centre de salut.

Finalment, el primer secretari del PSC comarcal, Jonatan Martínez, ha demanat a la Generalitat i al Govern de l’estat que dialoguin "per fer un referèndum constitucional en clau federal per aconseguir un nou encaix de Catalunya amb més autonomia i autogovern i millor finançament".