Els centres del Baix Montseny implicats en l'Escola Nova 21 es troben a Sant Celoni

Han visionat el documental The Most Likely to Succeed per treure'n reflexions i fer aportacions en properes reunions

Redacció
07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:48h
Educadors de la Xarxa Local del Baix Montseny implicats amb el programa Escola Nova 21
Educadors de la Xarxa Local del Baix Montseny implicats amb el programa Escola Nova 21 | Jordi Purtí

Una nodrida representació de mestres i professors dels centres educatius de Sant Celoni, Llinars del Vallès i Santa Maria de Palautordera s'han reunit aquest dimecres a la tarda per visionar el documental The Most Likely to Succeed. Un llargmetratge d'una hora i mitja de durada que examina la història de l'educació als Estats Units i revela les creixents mancances dels mètodes d'educació convencionals en el món innovador actual.La pel·lícula explora els nous enfocaments que apunten a transformar l'aprenentatge tal com la coneixem.

La trobada ha estat emmarcada dintre del programa Escola Nova 21 que, amb una durada de 3 anys, té com objectiu principal sumar esforços de totes les escoles, institucions i persones que generi una mobilització sense marxa enrere per a l'actualització del conjunt del sistema educatiu català. Per aconseguir-ho, pretén en primer lloc, generar presa de consciència sobre la necessitat de canvi educatiu i, en segon lloc, sistematitzar i crear coneixement i procediments que facin possible el canvi en el si de les xarxes locals d’Escola Nova 21.

Els ajuntaments de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Llinars del Vallès dinamitzen la Xarxa Local del Baix Montseny formada per les 16 escoles de tots tres municipis del procés de renovació educativa Escola Nova 21. Durant el curs 2016 – 2017, la Xarxa Local del Baix Montseny va engegar un procés de reflexió sobre quin ha de ser el propòsit de l’educació al segle XXI i sobre la creació de grups impulsors dins cadascuna de les escoles amb l’objectiu d’obrir aquest procés de reflexió a tot el claustre i liderar el procés de canvi de cadascun dels centres.

En l'acte d'aquest dimecres s'ha demanat als centres educatius que reflexionin sobre el documental i puguin fer aportacions en properes reunions. L'acte ha estat presentat pels alcaldes de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, i de Llinars s del Vallès, Martí Pujol i la regidora d'Ensenyament de l'ajuntament de Santa Maria de Palautordera, Marisol Garcia. En les seves intervencions va quedar clara la voluntat de seguir apostant pel seu compromís envers l'educació, malgrat els entrebancs que els posen des del govern central a través de la LRSAL.


 

Els alcaldes de Llinars del Vallès i Sant Celoni i la regidora de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí