Gerard Ayats, del Club Escacs Llinars, campió d'Espanya cadet

Fins a 7 jugadors i jugadores del club hi van participar, representant a Catalunya en les categories de sub10 a sub16

Gerard Ayats, jugant al torneig estatal
Gerard Ayats, jugant al torneig estatal | FEDA
Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:55h
Gerard Ayats, del Club Escacs Llinars, es va proclamar campió estatal en categoria cadet al Campionat d'Espanya d'Escacs de la categoria, que es va celebrar del 24 al 29 de juliol a la localitat de Salobreña, a Granada. Ayats va resultar invicte amb 7,5 punts de 9 possibles, fent una "competició impecable", tal com destaquen des del Club.

Des de l'entitat consideren que aquesta fita és molt important, ja no només per la vila de Llinars i pels escacs vallesans, sinó també per tot Catalunya, "ja que feia ja un munt d'anys que no s'aconseguia cap títol absolut en les categories d'edats".

El seu pròxim destí, el campionat europeu

Gerard Ayats ja disposa de la titulació internacional de Mestre FIDE (Fédération Internationale des Échecs) que atorga la World Chess Federation, i va camí de convertir-se en un dels jugadors importants de Catalunya i de tot l'estat. Ara, li toca participar al proper Campionat d'Europa que se celebrarà a la localitat de Mamaia (Romania) a principis de setembre.

La participació del Club d'Escacs Llinars en els Campionats d'Espanya va ser de 7 jugadors i jugadores, que ven representar Catalunya en les categories de sub10 a sub16: Laura Toquero, Aramí Lobo, Asier Casares, Ainhona Casares, Pau Martín, Pau Toquero i el mateix Gerard Ayats.