Temperatures per sobre els 40 graus

Màximes extremes a bona part de l'interior en un dels dies més càlids de l'estiu

Albada a la plana de Vic
Albada a la plana de Vic | Josep Maria Costa
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 2:43h

La sortida del sol aquest dijous, a Gurb Foto: Josep Maria Costa


Ho indicaven les previsions i així ha estat. Aquest dijous s'ha viscut un dels dies més càlids de l'estiu amb màximes que a bona part de l'interior s'han enfilat entre els 38 i els 40 ºC. Destaquen valors superiors al llindar dels quaranta graus com Vinebre (40,4 ºC), Aldover (40,2 ºC) i Artés (40,0 ºC).

Les temperatures més altes, com ahir, s'han tornat a concentrar a la Catalunya Central però en aquesta ocasió s'han afegit punts de l'interior del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre i també del Prepirineu. En aquest sentit els 39 ºC s'han superat en localitats com Sant Salvador de Guardiola i Sant Romà d'Abella –que, de fet, han fregat els 40-; Cardona, el Pont de Vilomara, Benissanet, Alcarràs i Montesquiu, entre altres.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís de calor per temperatures extremes que a les Terres de l'Ebre, les Terres de Ponent, la Catalunya Central i també bona part de la Regió Metropolitana de Barcelona. De cara a divendres les màximes continuaran disparades.
 
Temperatures màximes dijous 3 d'agost
Vinebre: 40,4 ºC
Aldover: 40.2 ºC
Artés: 40.0
Sant Salvador de Guardiola: 39.8
Sant Romà d'Abella 39.8
Cardona: 39.4
El Pont de Vilomara: 39.3
Benissanet: 39.3
Torroja del Priorat: 39.3
Alcarràs: 39.3
Montesquiu: 39,1

Pla Infocat activat en 25 comarques

El risc d'incendi és molt alt en en bona part de les comarques de la Catalunya Central, la Regió Metropolitana i punts de Ponent. A la resta del país és alt excepte en punts de la costa i de les valls del Pirineu que és moderat. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Infocat en 25 comarques i reclama la màxima precaució.
  Mapa de risc d'incendi