Juliol negre a les carreteres catalanes

Des de l'inici de l'estiu han mort 29 persones, el doble que el 2016

Accident mortal a Alcover
Accident mortal a Alcover | ACN
Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:51h
Juliol negre a les carreteres catalanes. Els tres joves morts aquesta matinada a Sant Celoni (el Vallès Oriental) fan augmentar fins a 29 les víctimes des de l'inici d'estiu. La xifra, que inclou el període entre el 23 de juny i el 31 de juliol, suposa duplicar la de l'any passat quan van morir 14 persones. Davant d'aquesta situació el Servei Català de Trànsit ha demanat prudència i ha anunciat que farà més controls.

El cap de setmana ha estat especialment complicat. Tres joves han mort al km 105 de l'AP-7 quan el cotxe en el qual circulaven ha xocat contra un camió. Diumenge a la tarda va morir una altra persona en un accident a la C-14 a Artesa de Segre mentre que un motorista va morir a la C-32 a Arenys de Mar.
 

Accident mortal a la C-14 a Artesa de Segre. Foto: ACN


Precisament els accidents amb motoristes implicats –n'han mort 30 des de l'inici de l'any- preocupen especialment al Servei Català del Trànsit. Interior proposa pràctiques obligatòries i taxa d'alcohol zero arran que s'hagi duplicat el nombre de víctimes.

Els accidents mortals de moto s'han duplicat en un context d'augment de la circulació en general. La mobilitat ha augmentat aquest 2017 un 4% en els dies feiners i un 5% els caps de setmana i dies d'oci. Trànsit destaca que la reducció de les precipitacions ha propiciat que hi hagi hagut "més sortides amb moto".

"Un juliol dramàtic"

L'any passat, des de l'inici de la campanya d'estiu, el 23 de juny, i fins a finals de juliol, catorze persones havien perdut la vida a l'asfalt. En una entrevista a Catalunya Informació, la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, ha alertat que aquest mes està sent "dramàtic" i ha demanat extremar la precaució. 26 persones han mort el juliol i tres van perdre la vida en els últims dies de juny.
 

Punt on s'ha produït l'accident amb tres víctimes mortals a l'AP-7. Foto: ACN

Arxivat a