El PSC de Riells i Viabrea vol garantir el subministrament d'aigua amb nous pous i dipòsits de distribució

En el darrer ple es va aprovar la creació d'una comissió d'estudi per avaluar la situació del servei d'aigua i proposar una fórmula, privada o pública, perquè el consistori assumís la prestació del serve

Una aixeta i un got d'aigua
Una aixeta i un got d'aigua | Guàrdia Civil
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:14h
El PSC de Riells i Viabrea treballarà perquè el municipi tingui garantit el subministrament d'aigua a través de nous pous i dipòsits de distribució. Així ho ha expressat la regidora socialista Cristina Martínez, que ha reclamat també una auditoria de la xarxa en la qual s'hi inclogui un pla de renovació dels tubs de fibrociment així com un pla de detecció i reparació de les fugues. "En aquest moment desconeixem el percentatge de les pèrdues d'aigua en la xarxa però sospitem que estarà per sobre de la mitjana de Catalunya que està aproximadament en un 20% de pèrdues. Fugues vol dir llençar l'aigua, poc respecte pel medi i un sobre-cost pels usuaris", analitza la regidora socialista.

En el darrer ple de l'Ajuntament de Riells i Viabrea es va aprovar la creació d'una comissió d'estudi per avaluar la situació del servei d'aigua i proposar una fórmula, privada o pública, perquè el consistori assumís la prestació del servei. Actualment l'empresa Abastaments d'Aigua de la Tordera SL porta el servei sense cap mena de contracte. La comissió està formada per quatre membres de l'equip de govern; personal tècnic de l'Ajuntament, dues persones de l'auditora Heras SL, representants dels grups de l'oposició (PSC, Entesa i PdCat) i un representant d’'Aigua és Vida per tot Riells i Viabrea i dels veïns de Can Hosta i d'Ordenació.

En el Ple es va modificar a tres mesos la proposta inicial de dos mesos d'estudi. En principi l'alcalde Josep Maria Bagot (ERC) no tenia previst formar part de la comissió però a última hora va rectificar per, segons va manifestar, garantir el control sobre la feina de la comissió. "Però també va dir, recordem-ho, per a ell  l'opinió més important serà la que aporti Heras SL, empresa a la que ha contractat l'equip de govern, en contrast amb altres representants que consideren les opinions dels usuaris i la informació pública per sobre de qualsevol altra", matisa la regidora Martínez.

El subministrament d'aigua és una de les preocupacions cabdals del municipi. "S'ha de resoldre bé. És una situació que des de fa molts anys arrossega el municipi i que incideix directament en perjudici dels ciutadans", hi afegeix Martínez, que troba estrany que l'alcalde, el republicà Josep Maria Bagot, hagués de rectificar per incorporar-se a la comissió dedicada exclusivament a la solució d'aquest problema: "En els ajuntaments seriosos l'alcalde o alcaldessa presideix totes les comissions que es vulguin crear. Després, si vol, delegarà en qui cregui més convenient. Per això considerem des del PSC Riells i Viabrea que és perfecte que l'alcalde s'hi impliqui sorprèn que no ho hagi fet fins ara i no quan es va redactar la primera proposta". Es va incloure la seva assistència en el mateix ple, i això va fer modificar les persones titulars de la comissió.

Des del PSC diuen que van a la comissió oberts, sense prejudicis, i estaran atents a les diverses propostes tècniques. "Les estudiarem i defensarem la que asseguri un servei de qualitat, que inclogui les inversions que calen fer i que estableixi un preu just. L'acord de Ple és confús perquè no queda clar el sistema de votació", conclou la regidora socialista.
 
 
Arxivat a