Santa Maria de Palautordera acull les jornades ceràmiques Japanese Days

Les organitza la ceramista palauenca Penélope Vallejo amb Shinobu Hashimoto i Akira Satake d'artistes convidats

El ceramista Shinobu Hashimoto impartint un taller a Santa Maria de Palautordera
El ceramista Shinobu Hashimoto impartint un taller a Santa Maria de Palautordera | https://www.facebook.com/penelope.vallejogomez?fref=ts
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat el 26 de juliol a les 10:56h
Fins aquest proper diumenge 30 de juliol tindrà lloc a Santa Maria de Palautordera la tercera edició de les jornades ceràmiques Japanese Days que organitza la ceramista palauenca Penélope Vallejo i que enguany tindrà com a convidat Shinobu Hashimoto. En el decurs d'aquesta setmana s'impartiran classes magistrals i s'oferirà una mostra de la seva obra, així com una conferència el proper dissabte. A més, a la Quadra, sala cultural hi ha una exposició d'algunes de les obres de l'artista convidat.

Penélope Vallejo ha explicat que la ceràmica a Catalunya l'entenem més com un element utilitari, tot i que poc a poc se li està canviant el sentit. A Orient, però, la ceràmica és considerada com una de les grans arts. En aquesta tercera edició hi haurà l'assistència de ceramistes catalans però també de mexicans, francesos, espanyols, israelians i austríacs. Penélope Vallejo diu de Shinobu Hashimoto que té un estil senzill i elegant amb línies molt simples i colors bronzejats que fa que moltes peces semblin metalls.

Per la ceramista de Santa Maria de Palautordera la ceràmica està vivint hores d'ara un moment una mica dolç perquè hi ha molt moviment i més reconeixement a nivell estatal ja que a altres països ja està més reconeguda aquesta disciplina.

L'altre artista convidat, a l'octubre, serà Akira Satake. Va néixer a Osaka, Japó, i ha estat vivint a USA des del 1983. Per ell, l'acte de crear és una col·laboració entre ell mateix, el fang i el foc. El que vol dir trobar allò que l'argila vol ser i descobrir la seva bellesa, de la mateixa forma en què la bellesa que ens envolta està creada per les forces de la natura. Trobar la bellesa a la imperfecció. L'artista japonès oferirà curs, exposició i xerrada compartint la seva experiència i coneixement sobre l'estètica Japonesa. L'exposició es podrà visitar a la Quadra, sala cultural del 6 al 14 d'octubre.