Partits i agrupacions electorals independentistes creen l'Assemblea d'Electes del Vallès Oriental

Aquesta Assemblea neix amb la consciència que venen mesos decisius, on està en joc construir la República Catalana independent o continuar sota la dependència de l’Estat espanyol

Constituïda a Mollet del Vallès l'Assemblea d'Electes del Vallès Oriental
Constituïda a Mollet del Vallès l'Assemblea d'Electes del Vallès Oriental | cedida
Redacció
23 de juliol del 2017
Actualitzat el 24 de juliol a les 15:39h

Diversos alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de partits i agrupacions electorals independentistes del Baix Montseny han signat divendres d'aquesta setmana a Mollet del Vallès, conjuntament amb els seus homònims del Vallès Oriental un comunicat a través del qual s'anuncia la constitució en Assemblea d'Electes del Vallès Oriental (AEVOr). Una Assemblea que neix amb la consciència que venen mesos decisius, on està en joc construir la República Catalana independent o continuar sota la dependència de l'Estat espanyol. Per això, diuen, "cal treballar fermament per garantir la celebració del referèndum sobre la independència i la fundació de la República Catalana". També afegeixen que en aquest futur polític també està en joc recuperar i eixamplar drets socials i fer un Estat radicalment democràtic.

Amb la creació de l'Assemblea d'Electes del Vallès Oriental es vol començar a establir un treball unitari entre els càrrecs electes de la comarca, que entenen que el que està en joc és la democràcia i defensen el dret a l'autodeterminació del poble català. Per això, entre els seus objectius hi ha donar suport, des del municipalisme i els càrrecs electes, al procés de creació de l'Estat propi i defensar sempre que calgui les institucions de Catalunya.

Tanmateix es vol contribuir a la realització del referèndum vinculant sobre la independència i impulsar l'plicació de les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, entre elles les lleis de desconnexió (Llei del Codi Tributari, Llei Integral de Protecció Social, i Llei del Règim Jurídic Català) així com les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol, en tot allò que pertoqui a les administracions locals.

A més recalquen que cal estar preparats per encarar i respondre als actes de repressió jurídica i política de l'Estat contra els ajuntaments, contra els seus representants electes i contra la ciutadania en general, així com fomentar accions significatives a nivell institucional i coordinar-se amb les entitats sobiranistes en les activitats de sensibilització i de mobilització de tots els sectors socials en defensa de les institucions i del procés de desconnexió.

El comunicat el signenCUP, ERC, PDECat, SI, Demòcrates de Catalunya , MES, Avancem, Poble Unit (Santa Eulàlia de Ronçana) i UpVV (Vilanova del Vallès)