S'eleven a 55 els nens de Sabadell afectats per una fuita de clor en una piscina de Gualba

Els petits, d'entre 5 i 11 anys, eren de colònies a la casa El Pinatar | Els menors no afectats del grup han tornat a casa aquest dijous de matinada en autocars | L'escola obrirà aquest dijous per acollir els nens del casal

Moment de l'arribada dels petits a Sabadell
Moment de l'arribada dels petits a Sabadell | NacióSabadell
Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:01h
55 nens d'entre 5 i 11 anys de l'Escola Nostra Llar de Sabadell han estat atesos aquest dimecres a la tarda per una fuita de clor que ha tingut lloc en una piscina de la casa de colònies El Pinatar de Gualba (Vallès Oriental). Part dels nens els han traslladat a diversos centres hospitalaris, mentre que el gruix de petits han arribat pels volts de les 00.30 hores d'aquest dijous en autocar a Sabadell. Les colònies havien de durar fins divendres, però s'ha optat per acabar-les abans d'hora.

L'Ajuntament ha organitzat un dispositiu de rebuda que ha comptat amb la participació directa de l'Alcalde, Juli Fernàndez, i el cap de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, que han estat presents en el moment de l'arribada dels petits. La policia ha habilitat un espai a l'Eix Macià, just davant del llac, perquè els pares hi aparquessin els cotxes i perquè s'hi aturessin els autocars, amb l'objectiu de facilitar la baixada dels nens i evitar possibles complicacions al trànsit.

D'altra banda, la directora de l'escola, Laura Blanco, també s'ha traslladat al punt de rebuda dels alumnes. Un cop allà, ha informat als pares i mares que l'escola obriria aquesta mateixa matinada per a deixar-hi les motxilles dels nens que no les poguessin dur cap a casa en aquell moment. De la mateixa manera, aquest dijous l'escola obrirà per acollir els petits en horari de casal.

Fuita a la piscina

La fuita s'ha registrat a les 19.00 hores. En arribar al lloc dels fets els Mossos d'Esquadra han evacuat els nens de la piscina, han precintat la instal·lació i l'han examinada. La principal hipòtesi és que la màquina que introdueix el clor a la piscina s'hauria espatllat i hi hauria hagut una fuita que hauria provocat la intoxicació dels menors que eren a l'aigua.

Els primers mossos que han arribat han aturat la fuita. Agents de la Policia Científica s'han desplaçat fins a la casa de colònies i la investigació continua oberta per tal d'esclarir què ha passat.

Tres vehicles dels Bombers de la Generalitat han anat al lloc dels fets i han desactivat la màquina del clor. També han evacuat els nens afectats fins a la sala poliesportiva on han estat atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Segons informa el SEM s'han atès 55 nens d'entre 5 i 11 anys a causa de la intoxicació. 2 dels infants es troben en estat menys greu, 43 en estat lleu i 10 més han estat atesos i donats d'alta in situ. Se'ls ha traslladat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, a l'Hospital de Granollers, a l'Hospital de Mollet, a l'Hospital de Sant Celoni, a l'Hospital Germans Trias i a l'Hospital Vall d'Hebron. El SEM ha activat 11 unitats de transport sanitari, 3 d'elles col·lectives.