L'Ajuntament d'Hostalric aprova un nou projecte per retornar les muralles al seu estat original

El projecte de la separata té un pressupost de 223.479 euros i es tracta de la cinquena intervenció per eliminar els terrats

Vista aèria de les muralles de la fortalesa d'Hostalric
Vista aèria de les muralles de la fortalesa d'Hostalric | AJH
Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:19h
L'Ajuntament d'Hostalric ha aprovat el projecte de la separata de la cinquena intervenció de les muralles. Aquest projecte afecta les nou finques del carrer Major que encara estan pendents de fer la intervenció realitzada fa uns anys a les muralles per eliminar els terrats i retornar-les al seu estat original. El projecte té un pressupost per contracte de 223.479 euros.

La separata del projecte original recull fidelment tots els paràmetres del mateix que van ser aprovats, en el seu moment, per la Comissió de Patrimoni de Girona. Aquesta separata, al igual que el projecte, defineix el model d'intervenció a realitzar. Fixa i defineix el que és la muralla històrica, diferenciant-la dels elements aliens a ella, clarificant també a partir d'un estudi detallat de totes les edificacions que s'adossen a la muralla, quin és el grau de conservació o de destrucció de la mateixa.

El projecte estarà a informació pública per un període de 30 dies i posteriorment es licitarà l'obra. El Ple de l'Ajuntament va aprovar aquest projecte amb els vots a favor del PDECat, els vots en contra d'ERC i l'abstenció d'IC-Verds.