Un «error material» d'Ensenyament deixa l'IE La Tordera sense jornada continuada

Una quarentena de representants del centre mancomunat entre Palau i Sant Celoni s'han manifestat a Barcelona | Fer jornada continuada a partir del curs vinent a l'IE La Tordera va ser votat favorablement pel 76% de les famílies

L'IE La Tordera reclama a Ensenyament la jornada continuada
L'IE La Tordera reclama a Ensenyament la jornada continuada | PGM
27 de juny del 2017
Actualitzat el 28 de juny a la 13:54h
Una quarentena de persones de l'Institut Escola La Tordera, mancomunada entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, s'han manifestat aquest migdia davant el Departament d'Ensenyament de la Generalitat a Barcelona per reclamar que s'anul·li la rectificació, per un error material, que va enviar a l'escola el passat 22 de juny retractant-se d'haver concedit la jornada continuada al centre i mantenint-la només per educació secundària.

En una carta de la direcció de l'IE La Tordera es queixen que la rectificació els va arribar l'endemà de l'acabament del curs escolar considerant que es tracta "d'una mala praxi, que no només ha deixat la imatge del nostre institut Escola i del seu equip directiu molt malmesa, sinó que també ha comportat a la nostra comunitat educativa repercussions socials, econòmiques, morals i emocionals: canvis horaris de feina en les famílies, organitzacions internes que ja s'han dut a terme, canvis de contractes de treballadors del centre, canvis en les extraescolars i en la vida de cada unitat familiar i famílies que han fet un esforç per adaptar-se a la nova situació".

El 30 de maig, la directora dels SSTT Maresme-Vallès Oriental informa la directora del centre que el Departament d'Ensenyament ha concedit a l'IE la Tordera la realització de jornada continuada a totes les etapes educatives (de P3 fins a 4t d'ESO), tal i com s’havia sol·licitat al Departament d'Ensenyament. La resolució no s'envia fins al 12 de juny. Segons aquesta premissa, tota la comunitat educativa de l'IE la Tordera (equip directiu, claustre, AMPA, famílies, Ajuntaments de Sant Celoni i de Santa Maria de Palautordera), durant un mes, han estat treballant de valent i amb molta il·lusió, materialitzant els beneficis que comporta aquest canvi horari per als infants.
 

L'IE La Tordera volen la jornada continuada Foto: PGM


Recollida de signatures

Fer jornada continuada a partir del curs vinent a l'IE La Tordera va ser votat favorablement pel 76% de les famílies i ara s'ha iniciat una campanya de recollida de signatures per pressionar el Departament i torni a rectificar la resolució. La recollida de signatures està oberta a tota l'escola "Si no estaves d'acord en la jornada continuada, però aceptes el resultat de la votació i creus que el Departament d'Ensenyament no fa bé aprovant-la i després retractant-se'n, també pots signar-la". Els favorables a la jornada continuada expressen que volen un Institut Escola de qualitat i necessiten una organització horària que ho pugui fer possible. En aquest centre hi estudien al voltant de 650 alumnes.

 

Carta "Volem Jornada continuada"