Aprenentatge i serveis dels alumnes de l'Escola d'Adults de Sant Celoni

Han pintat una pared de la plaça Baix Montseny en el marc d'una proposta educativa innovadora

El mural pintat a la plaça Baix Montseny de Sant Celoni
El mural pintat a la plaça Baix Montseny de Sant Celoni | AJSC
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:54h
Un grup d'alumnes d'ESO 1 de l'Escola d'Adults han pintat una paret de la plaça Baix Montseny, situada davant de l'equipament Sax Sala, amb imatges i missatges per tal de fomentar els hàbits saludables, en el marc d'una innovadora proposta educativa anomenada Aprenentatge Servei. Els treballs de pintura es van dur a terme el passat dia 2 de juny, i hi van ser convidats tots els veïns del barri perquè és un espai compartit per gent de moltes edats amb diferents interessos i que en fa diferents usos.

L'Aprenentatge Servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat. Es concreta en un projecte en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L'alumnat, alhora que ofereix un servei, aprèn a ser ciutadà i a desenvolupar el compromís cívic. Per aprendre a exercitar la ciutadania de forma responsable i compromesa cal fer-ho des de la reflexió, però també des de la pràctica.

Aquesta actuació està emmarcada en el Pla municipal d'Educació al llarg i ample de la vida, que consisteix en promoure noves metodologies educatives partint d'aprenentatges previs de l'alumnat i treballant des de la seva motivació. Alhora, l'actuació també permet millorar l'entorn i el benestar de les persones, afavorir i potenciar el sentiment de pertinença i arrelament del territori i vincular les noves estratègies d'aprenentatge i d'educació en valors amb necessitats reals de l'entorn per tal d'afavorir les expectatives educatives.
 
Arxivat a