Breda instal·larà una caldera de biomassa a dos centres escolars

Es destinarà a l'Escola Montseny i l'escola bressol El Petit Montseny

L'escola Montseny de Breda tindrà una caldera de biomassa i xarxa de calor
L'escola Montseny de Breda tindrà una caldera de biomassa i xarxa de calor | Jordi Purtí
Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:48h
Aquest dilluns la Corporació Municipal de Breda va celebrar una nova sessió plenària ordinària. La qüestió més destacada del Ple feia referència a la instal·lació d'una caldera de biomassa i una xarxa de calor per a l'Escola Montseny i l'escola bressol El Petit Montseny. A la sessió es va aprovar per unanimitat el projecte executiu.

Per altra banda, es van ratificar diversos acords de Junta de Govern Local referents a aquesta instal·lació. El primer fa referència a l'aprovació dels plecs que regiran el contracte mixt de subministrament d'energia renovable per part de la Diputació de Girona. El segon es refereix a l'aprovació de despeses plurianuals per a la contractació agregada de la instal·lació de biomassa per a la millora d'eficiència d'edificis a través de contractes innovadors amb empreses o microempreses de serveis energètics. D'aquesta manera, l’Ajuntament de Breda ha de realitzar un compromís de despesa per a sufragar la construcció i manteniment de la instal·lació per un període de 7 anys i mig.

El primer pagament serà de 102.275,20 euros, 100.000 dels quals provenen d'una subvenció de la Diputació de Girona, ja que la construcció de la caldera de biomassa està vinculada al projecte BEenerGI de l'ens provincial. Per altra banda, cada any es farà un pagament de 21.708,49 euros, provinents de l'estalvi en combustibles que suposarà la nova xarxa de calor, durant aquests set anys i mig.

El tercer i últim acord autoritza aquest compromís de despesa, incloent també les de l'any en curs. Els tres punts es van aprovar amb els vots a favor dels grups d'Esquerra Republicana, Convergència i Unió i Tots i per Breda i l'abstenció de la CUP.