Sis municipis del Baix Montseny s'incorporen al Consorci Besòs Tordera

Es tracta dels pobles de Campins, Fogars de Montclús, Montseny, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordsera i Vilalba Sasserra

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat el 16 de maig a les 21:04h
Un tram de La Tordera al seu pas pel Baix Montseny
Un tram de La Tordera al seu pas pel Baix Montseny | Jordi Purtí
Sis municipis del Baix Montseny de la Conca de la Tordera s'han integrat al Consorci del Besòs Tordera. La formalització s'ha fet efectiva en el decurs de la junta general extraordinària celebrada divendres de la setmana passada. Es tracta dels pobles de Campins, Fogars de Montclús, Montseny, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vilalba Sasserra.

Amb aquestes incoporacions, el consorci presidit per Sergi Mingote, alcalde de Parets del Vallès, està format per cinquanta-nou municipis consorciats, als quals donarà serveis de sanejament en alta. Així mateix, els nous membres també tindran a la seva disposició els diferents programes suport que ofereix el consorci, entre altres serveis.

Sergi Mingote, president del Consorci Besòs Tordera, s’ha mostrat molt satisfet per l’aposta d’aquests municipis. "Des que vam aprovar els nous estatuts, el passat estiu, ens hem estat reunint amb molts municipis de la conca de la Tordera, donant a conèixer el nostre projecte, els serveis que oferim i la feina feta fins ara. Hem rebut molt bona acollida i aquests nous membres consorciats en són una bona mostra", ha explicat.


Mingote ja ha avançat que aviat es podrien produir més adhesions procedents de les dues conques (Besòs i Tordera). "L’objectiu del Consorci és créixer, que el món municipal treballi plegat i poder sumar sinergies per millorar la gestió del sanejament de les aigües residuals, alhora que millorem i preservem els nostres entorns fluvials", ha puntualitzat.