Rebuda oficial als set alumnes de l'Institut Baix Montseny que han viatjat a Mauthausen

Els joves van traslladar a l'alcalde l'experiència colpidora que ha estat per ells aquest viatge i la van definir com "una lliçó d'història que mai oblidaran"

Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat el 15 de maig a la 13:16h
Rebuda oficial a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Celoni als alumnes que han estat a Mauthausen
Rebuda oficial a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Celoni als alumnes que han estat a Mauthausen | AJSC
L'alcalde Francesc Deulofeu va rebre dimecres 10 de maig a la Sala de plens, als set alumnes de  l'Institut Baix Montseny acompanyats de les seves famílies que han viatjat a Mauthausen per participar als actes de commemoració del 72è aniversari de l'alliberament del camp. L'acte va tenir un to molt emotiu protagonitzat pels joves que van poder explicar les seves vivències i sentiments durant el viatge. Els joves van traslladar a l'alcalde l'experiència colpidora que ha estat per ells aquest viatge i la van definir com "una lliçó d'història que mai oblidaran". Alhora van manifestar la seva "necessitat de donar testimoni i animar a altres joves a fer aquest viatge per lluitar contra l'oblit i la indiferència i treballar perquè mai més torni a succeir".

Les famílies van exposar que han viscut aquesta experiència dels seus fills i filles "com un pas cap a la maduresa des de la reflexió sobre la història i el compromís amb el futur". Per últim, els joves van explicar que la tasca més important ve ara, després del viatge, perquè explicaran la seva experiència a totes les escoles del municipi i faran diferents actes per fer arribar el seu testimoni a la ciutadania de Sant Celoni.

L'alcalde va manifestar als joves i a les seves famílies que "aquestes experiències vitals colpidores deixen petjades profundes que obren noves portes que, de ben segur, els portaran a tenir una visió més madura, crítica i reflexiva del món". També, els va agrair el "testimoni i empenta per compartir aquesta experiència".

El viatge es va fer del 5 al 8 de maig i els set alumnes de l'Institut Baix Montseny anaven acompanyats per una professora del Seminari de Geografia i Història. Van viatjar amb l'Amical Mauthausen a aquest camp de concentració nazi, per participar a la commemoració del 72è aniversari de l'alliberament del camp al costat de les delegacions de tots els països i col·lectius que hi van patir i morir. Aquest és el cinquè any que hi participa l'Institut Baix Montseny i novament es compta amb una subvenció de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Prèviament al viatge, els alumnes van fer molta feina; van participar en diverses reunions de l'Amical per preparar el viatge i en les trobades d'alumnes de la xarxa de centres de secundària per la memòria i prevenció del feixisme "Mai més". A més a més, han començat la feina de conscienciació als joves de la seva edat sobre les barbàries que van cometre els nazis i el que significa el rebrot del feixisme a Europa. Durant el viatge, els alumnes van visitar els diferents llocs de memòria: Hartheim, Mauthausen i Gusen i han participat en els actes d'homenatge internacionals i en les activitats pedagògiques del viatge.
 
Arxivat a