Campanya contra la velocitat i el soroll de motos i cotxes al Parc Natural del Montseny

Els impulsors de la campanya diuen que aquest fet provoca, per exemple, que es distorsioni la nidificació dels ocells i el seu cicle natural

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat el 12 de maig a les 11:38h
Vista del parc Natural del Montseny
Vista del parc Natural del Montseny | Lluís Triay/Change.org

Un grup de veïns i veïnes i visitants del poble de Montseny denuncien a través de Change.org la creixent freqüència d'un ús esportiu de la carretera BV-5301 per part de motos i cotxes de gran cilindrada. En aquest sentit posen de manifest el fet que sigui en hora punta de cap de setmana o bé en hores intempestives de la matinada, aquests vehicles circulant a altes velocitats i amb gran soroll posen en perill -amb total impunitat- la resta de conciutadans que circulen per aquesta carretera. 

A més, "entenem que aquesta carretera transcorre per un Parc Natural, Reserva de la Biosfera. L’enorme soroll que provoquen aquestes motos i cotxes circulant a altes velocitats i sobrerrevolucionats afecten irremeiablement la fauna i biodiversitat que conviu al Parc Natural", asseguren en el text de la seva campanya.

Afegeixen que aquest fet provoca, per exemple, que es distorsioni la nidificació dels ocells i el seu cicle natural. Recorden també que als punts d'informació de la DIBA hi ha tríptics que així ho reivindiquen alhora que demanen de respectar els veïns, i per aquest motiu no fer un soroll excessiu que a més, desvirtua la visita al Parc Natural del Montseny a aquells que volen gaudir de la natura.
 

És per això que demanen a Eugènia Doménech Moral,directora del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya que hi prengui mesures efectives i permanents per tal que aquestes incíviques conductes, sigui a l'hora que sigui, no quedin impunes i puguin quedar erradicades en benefici de tots els que estimem la Natura i el Montseny.