Sant Pere de Vilamajor rep el Pla Especial de Catàleg de Masies

Els l'ha lliurat la Diputació de Barcelona que ha catalogat 114 masies

Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:32h
L'alcaldessa Pamela Isús amb el diputat de la Diputació de Barcelona Josep Ramon Mut
L'alcaldessa Pamela Isús amb el diputat de la Diputació de Barcelona Josep Ramon Mut | AJSPV

Sant Pere de Vilamajor ja disposa del Pla Especial de Catàleg de Masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable. Els ho ha lliurat el diputat de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut. En total s'han catalogat 114 masies que incidiran en l'ordenació del municipi a efectes de protecció del patrimoni arquitectònic municipal.

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor també ha aprofitat la reunió de recepció del catàleg per parlar del Parc Natural del Montseny, amb l'ànim de crear esforços comuns entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, l'alcaldessa Pamela Isús i el regidor d'Urbanisme han posat sobre la taula qüestions com les delimitacions del parc, la resolució del TSJC i la possible expropiació dels terrenys on s'ubica la finca de Can Nadal.

També es va parlar del valor arquitectònic d'aquest conjunt d'una de les ubicacions on els ratpenats de ferradura petita hi poden fer la seva hivernació. Intentar conservar el que queda de la capella prerromànica de Sant Joan de Cavallar --l'única de tot el Vallès d'aquestes característiques-- i preservar el seu espai dels expoliadors, és un altre dels reptes a valorar i posar-hi mitjans.