«El jugador de ajedrez» i «El círculo», entre les estrenes de la setmana

Les pel·lícules protagonitzades per Marc Clotet, Tom Hanks i Emma Watson, entre els noms destacats de la cartellera de cinema

Marc Clotet és «El jugador de ajedrez»
Marc Clotet és «El jugador de ajedrez»
Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:28h
L’actor barceloní Marc Clotet és el protagonista d'El jugador de ajedrez, el nou film de Luis Oliveros que s’estrena aquest divendres als cinemes. Clotet encarna la figura de Diego Padilla, un destacat jugador d’escacs espanyol que, després de l’esclat de la Guerra Civil, es va exiliar a París i allà va ser empresonat pels nazis acusat de ser un espia. L’altra estrena destacada de la setmana és El Círculo, una producció nord-americana protagonitzada per Tom Hanks i Emma Watson. La cinta explica la visió d’un futur digital en què la privacitat ha desaparegut.

El jugador de ajedrez, Luis Oliveros

El barceloní Marc Clotet protagonitza a nova pel·lícula d'Oliveros, amb Melina Matthews, Alejo Sauras, Andrés Gertrudix, Pau Durà i Stefan Weinerts. Explica la història de Diego Padilla, guanyador l’any 1934 del campionat espanyol d'escacs. Després de l'esclat de la Guerra Civil, la seva dona el convenç per anar a viure a França juntament amb la filla de tots dos. Però lluny de millorar la seva situació, al país veí és empresonat pels nazis per considerar-lo un espia. A la presó aconsegueix sobreviure gràcies a la passió que sent l'oficial en cap, el coronel Maier, pels escacs.


El Círculo, James Ponsoldt

Emma Watson i Tom Hanks són els protagonistes de la nova pel·lícula de James Ponsoldt, basdada en la novel·la homònima de Dave Eggers. El film parla d'una jove, Mae, que és contractada a El Cercle, l'empresa d'Internet més prestigiosa del món. A través d'un innovador sistema operatiu, la companyia unifica adreces de correu electrònic, perfils de xarxes socials, operacions bancàries i contrasenyes d'usuaris donant lloc a una única identitat virtual i veraç, darrere d'una nova era marcada per la transparència.


Nunca digas su nombre, de Stacy Title

The Bye Bye Man, en anglès, arriba als cinemes amb 96 minuts on els amants del terror podran gaudir de les aventures de tres estudiants universitaris que es traslladen a una casa vella fora del campus. Sense voler alliberen a “Bye Bye Man”, un ens sobrenatural que persegueix a qui descobreix el seu nom. Els tres amics intentaran mantenir la seva existència en secret per allunyar la resta d'una mort segura. El film d'Stacy Title està protagonitzat per Douglas Smith, Cressida Bonas, Lucien Laviscount, Carrie-Anne Moss, Faye Dunaway i Doug Jones.


Pasaje al amanecer, d'Andreu Castro

Andreu Castro presenta la seva nova pel·lícula, protagonitzada per Elvira Mínguez, Lola Herrera, Nicolás Coronado i Andrea Duro explica la història d'un jove fotoperiodista que ha de viatjar a la guerra d'Iraq el novembre de 2004 per cobrir les notícies des del terreny. Abans de marxar, haurà de comunicar la seva decisió a les persones que vol: la seva família i la seva nòvia (Andrea Dur). Haurà de fer-ho la Nit de Nadal. La notícia aconsegueix esquerdar els fonaments familiars. La vida i les relacions de tots els seus membres, que viatjaran als seus propis inferns personals, es veuran modificades per sempre.


Un reino unido, d'Amanda Asante

Amanda Asante torna amb la seva tercera pel·lícula, un film que narra la història real del Príncep de Botswana, Seretse Khama, qui va generar un conflicte internacional quan es va casar per amor amb una dona blanca de Londres a finals dels anys 40. El llargmetratge està protagonitzat per David Oyelowo, Rosamund Pike, Jack Davenport, Tom Felton i Laura Carmichael.


Z, la Ciudad perdida, de James Gray

El film explora l'experiència d'un soldat enamorat de les expedicions salvatges. Després de participar en una expedició topogràfica de la Royal Society a Bolívia, el soldat Percy Fawcett (Charlie Hunnam) queda fascinat per la jungla i accedeix a participar en una expedició més remota, malgrat allunyar-lo de la seva dona, Nina (Sienna Miller), i els seus fills durant diversos anys. A la selva amazònica Percy descobreix vestigis d'antigues civilitzacions perdudes i torna a Anglaterra convençut de l'existència d'una metròpolis enfonsada, la misteriosa ciutat de Z. Encara que els seus arguments són ridiculitzats per la comunitat científica, Fawcett s'embarca en un últim viatge a la selva brasilera juntament amb el seu fill Jack (Tom Holland) per demostrar les seves teories.


Ovejas y lobos, d'Andrey Galat i Maxim Volkov

Els més petits podran veure a les grans pantalles una pel·lícula d'animació russa que explica la història d'unes ovelles.  En una màgica i llunyana terra, viu un ramat d'ovelles sense preocupacions. La seva vida lliure d'estrès es veu interrompuda quan una rajada de llops acampa en un barranc proper.


Casi leyendas, de Gabriel Nesci

Àxel, Javier i Lucas són tres amics que s'han distanciat amb el pas dels anys. 25 anys després es veuen obligats a reunir-se per tornar a formar el grup musical que va estar a punt d'aconseguir la fama. Al mateix temps hauran de solucionar  seves calamitoses vides. Casi leyendas és la nova comèdia argentina de Gabriel Nesci, protagonitzada per Diego Peretti, Santiago Segura, Diego Torres, Claudia Fontán, Florencia Bertotti i Uma Salduende. El film es podrà veure als cinemes a partir de divendres.