Jordi Bilbeny parlarà a Vallgorguina de «La sardana i la religió de les bruixes»

És una obra exhaustiva que revela els fonaments pagans de la sardana i la persecució a què va ser sotmesa pels estaments de l’Església i les classes dominants

Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:14h
ordi Bilbeny serà a Vallgorguina aquest dissabte
ordi Bilbeny serà a Vallgorguina aquest dissabte | JB

Aquest dissabte 22 d'abril dintre de les activitats de Sant Jordi, a la sala d'exposicions de Vallgorguina tindrà lloc la conferència al voltant del llibre La sardana i la religió de les bruixes, a càrrec del seu autor, Jordi Bilbeny. L'historiador i investigador arenyenc relaciona clarament la sardana i els diversos balls rodons catalans amb la bruixeria. El llibre també té referències a Vallgorguina i el Dolmen de la pedra gentil.

Jordi Bilbeny defensa que la sardana té
una història pagana i de ritual precristià. El flabiol (espècie de txistu) i el tamborí, segons tradicions perdudes, eren instruments que tocava el mateix Diable i estan relacionats amb la història de les bruixes catalanes.

L'autor del llibre té un llarg currículum del qual en destaca la llicenciatura en Filologia Catalana per la UAB, la seva tesi en defensa de la catalanitat de Colom i haver anunciat les de Cervantes i l'obra El Lazarillo de Tormes. També és historiador, escriptor i cap de recerca de l'Institut Nova Història.

  
  
  
  
  
Arxivat a