Salut invertirà 360.000 euros en equips per als CAP del Vallès Oriental

Sant Celoni entre els que rebrà més dotació: 80.203

El conseller Comín, acompanyat pel director del Servei Català de la Salut, David Elvira, aquesta tarda en roda de premsa
El conseller Comín, acompanyat pel director del Servei Català de la Salut, David Elvira, aquesta tarda en roda de premsa | Departament de Salut
Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:23h
El Departament de Salut destinarà 259.064 euros al Vallès Oriental per a equips de diversos Centres d’Atenció Primària (CAP). Els que més dotacions rebran són els de Canovelles-Granollers Oest (83.037 euros), Sant Celoni (80.203 euros) i Les Franqueses-Granollers Nord (54.996 euros), ja que segons el departament "es dóna prioritat a les zones de més desigualtats econòmiques detectades per l’indicador social compost encarregat a l’AQuAS".
 
Les partides destinades als CAP de la Llagosta (45.662 euros), Martorelles (35.156), la Vall del Tenes (30.000) i Caldes de Montbui (també 30.000) completen aquesta inversió.

L’acció forma part dels 12,5 milions addicionals que els Pressupostos de la Govern català destinaran als equips d’atenció primària dels centres en zones més desafavorides. A nivell de tot el país, també s’han adjudicat 11 milions més per a substitucions de professionals i 22 milions més per a la salut mental. També es contractaran més facultatius.
 
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha posat en valor que gràcies a l‘indicador compost ara es disposa d’un mapa de les desigualtats en salut a Catalunya, la lluita contra les quals és una de les principals línies d’actuació aquesta legislatura i en la qual l’àmbit de l’atenció primària “té un paper fonamental”. Així, gràcies a aquest índex, el nou model de pagament de la primària aporta, “amb gairebé precisió quirúrgica, més recursos a les àrees de salut més vulnerables des d’un punt de vista econòmic i social”. Per Comín, aquesta discriminació positiva s’emmarca en una “concepció transversal de la primària, com un vertader centre de la nostra actuació”.
Arxivat a