La caldera de biomassa de Can Delfí d'Arbúcies rep el Premi Nacional d'Energia 2017

Aquest guardó s'entrega al millor projecte d’energies renovables realitzat per ajuntaments de municipis de menys de 20.000 habitants

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat el 12 d'abril a les 10:50h
El regidor d'Arbúcies Antoni Ronda, a la dreta de la imatge, ha recollit el premi
El regidor d'Arbúcies Antoni Ronda, a la dreta de la imatge, ha recollit el premi | AJA
L'aposta de l'Ajuntament d'Arbúcies per les energies renovables, i concretament per la biomassa, ha rebut un reconeixement a nivell estatal. La Asociación de Agencias Españolas de Gestión de la Energía en la seva 9a edició dels Premis Nacionals d'Energia 2017 va seleccionar el projecte de construcció de la xarxa de calor de biomassa de Can Delfí com a millor actuació de millora energètica en matèria d'energies renovables realitzada per municipis de menys de 20.000 habitants.
 
A l'acte d'entrega del premi, organitzat per la Diputació de Cadis, Arbúcies va compartir l'espai de premiats amb la Diputació de Granada i la Comunitat de Madrid. Antoni Ronda, en representació de l'Ajuntament, va recollir el premi i va destacar la voluntat del consistori per implantar les energies renovables als edificis municipals.
 
El premi és un important reconeixement a nivell espanyol de la feina feta a Arbúcies en aquest àmbit d'aposta per la biomassa com a energia tèrmica de proximitat. El projecte, realitzat el 2016, va ser redactat per l'empresa SUD Energies Renovables, i va rebre finançament de la Diputació de Girona. Un projecte que fa uns mesos ja va rebre un altre guardó, Solar 2016, de la mà d'Eurosolar, l'Associació Europea per les energies renovables.
 
L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, s'ha mostrat molt satisfet per l'obtenció d'un altre guardó en l'àmbit de les energies renovables i la biomassa, ja que "des del consistori s'ha fet una gran aposta en aquest sector". Arbúcies és una vall rica en boscos i que gràcies a aquesta matèria primera s'han creat llocs de treball a bosc, en el sector del transport, en empreses de generació d'estella, ha recordat l'alcalde.
 
Arxivat a