Cau una banda que exportava droga al Brasil amagada a llibres infantils de «Dràcula»

S'han fet detencions a Sant Cugat i a Sant Celoni | Amagaven la droga en llibres de "Dràcula" | També distribuïen marihuana a Sabadell, Barcelona i Mataró, entre altres

Un dels llibres amb la droga a l'interior
Un dels llibres amb la droga a l'interior | Guàrdia Civil
Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:32h
<div class="schema_foto" itemscope=" itemtype=" http:="" schema.org="" imageobject"="" style="box-sizing: border-box;">

La Guàrdia Civil ha desarticulat dos grups criminals liderats per ciutadans romanesos que exportaven al Brasil amfetamina-speed i haixix amagats a llibres infantils de Drácula. Es tracta de llibres desplegables, les pàgines dels quals s'obrien i formaven figures en relleu, i que contenien en el seu interior bosses amb la substància en pols. El col·lectiu també es dedicava al cultiu de marihuana per a la producció posterior d'haixix i la seva distribució a les localitats de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni, Barcelona, Sabadell i Mataró.

La investigació es va iniciar el març del 2016 quan es van intervenir a l'Aeroport de Barcelona set paquets amb destinació al Brasil que contenien 14,5 grams d'amfetamina i 1.814 grams d'haixix, ha informat l'Institut Armat aquest dimarts en un comunicat. El gener del 2017 es van detenir cinc persones, tres d'origen romanès, un d'argentí i un espanyol, i es van investigar dues més, de nacionalitat espanyola, a les qui s'acusa de delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, falsedat, usurpació d'immoble i frau de fluid elèctric.

La Guàrdia Civil va escorcollar dos domicilis als barris de Valldoreix i La Floresta de Sant Cugat del Vallès i un a Sant Celoni, on van descobrir plantacions de marihuana d'interior i van decomissar 1.331 plantes, 2.053 grams d'haixix i 913 de marihuana processada i disposada per a la venda.
 

Un dels llibres amb la droga a l'interior. Foto: Guàrdia Civil


Van ocupar una casa

Per engegar la plantació, la casa de Sant Celoni, que pertanyia a una entitat bancària i havia estat una residència d'avis, va ser ocupada de nit i els investigats van canviar tots els panys de les portes.

Van instal·lar sistemes de climatització, extractors de fum, sensors d'humitat, transformadors, llums calorífics i material per accelerar el creixement de les plantes i incrementar-ne la producció, amb la intenció de produir unes 2.500 plantes de marihuana.

A més de la droga decomissada també els van ser intervinguts 55 bitllets de 50 euros falsos, cinc discs durs d'ordinador, un ordinador portàtil, un iPad, un arc, dues carabines i dues armes blanques prohibides.

Durant els escorcolls, els agents van comptar amb el suport tècnic de l'empresa subministradora de l'energia elèctrica, que va constatar que els investigats s'havien connectat a la xarxa de manera il·legal, amb la qual cosa havien defraudat uns 30.000 euros.

L'operació ha estat dirigida pel Jutjat 1 d'Instància i Instrucció 4 del Prat de Llobregat.
Arxivat a