«Pàtria», de Joan Frank Charansonnet, inaugurarà el festival FIC-CAT

La pel·lícula, que explica la llegenda d'Otger Cataló, opta a tres nominacions principals al Nice International Film Festival

«Pàtria» es basa en la llegenda d'Otger Cataló
«Pàtria» es basa en la llegenda d'Otger Cataló
Redacció
10 d'abril del 2017

Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama serà la pel·lícula inaugural de la 10a edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) on també competirà en la secció oficial. El film, dirigit pel veí de la urbanització Canadà Park de Vallgorguina, Joan Frank Charansonnet, obrirà el certamen el dia 5 de juny a Roda de Berà amb la que serà la preestrena oficial abans de la seva arribada als cinemes comercials el dia 9 de juny.

Abans de la seva estrena a terres catalanes Pàtria serà projectada en la 7a edició del Nice International Film Festival, un prestigiós certamen en el que ja opta a tres candidatures: Millor Pel·lícula de parla no anglesa, Millor Director de parla no anglesa (Joan Frank Charansonnet) i Millor Actor protagonista de parla no anglesa (Boris Ruiz). Els noms dels guanyadors se sabran el dia 20 de maig a la gala de clausura del festival.

També a França al mes de maig, Pàtria serà projectada a Le Marché du Film del Festival de Cannes on els productors tenen previstes diverses reunions de cara a la distribució internacional del film.  

Per altra banda, i abans que es pugui veure a Catalunya, la pel·lícula té una altra cita a l’exterior. I és que el dia 24 de maig serà preestrenada a la capital d’Espanya inaugurant la primera edició de la Mostra de Cinema Català de Madrid, una iniciativa organitzada per la revista digital El cinèfil amb el suport del Cercle Català de Madrid, Catalans al món i el mateix FIC-CAT. El passi de Pàtria a Madrid serà en la versió en llengua catalana amb subtítols en castellà.
 

Un fotograma de la pel·lícula «Pàtria». Foto: NacióDigital


Pàtria és un film que vol parlar dels orígens de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer tant aquí com a l’estranger les arrels del poble català. La pel·lícula, amb voluntat de cinema èpic i popular, inicia el seu viatge amb la veritable història dels primers referents escrits sobre la llegenda d’Otger Cataló, que apareixen a l’obra Histories e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, escrita el 1438 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà) per un jove cavaller i mossèn anomenat Pere Tomic.

Pàtria narra la llegenda d’Otger Cataló una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels propis orígens de Catalunya. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII ja que explica com les gestes d’aquest cavallet got són transmeses oralment a un monjo a l’època medieval.

El repartiment del film està encapçalat per Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz i el mateix director de Joan Frank Charansonnet interpretant un dels nou barons de la fama. El film ha estat produït amb capital privat (sense subvencions públiques) per Dejavu Films en coproducció amb Capaneida Films i s’ha rodat en llengua catalana amb càmeres d’última tecnologia 4K en diverses localitzacions al Berguedà, Solsonès i l’Empordà.
 

Un dels fotigrames oficials de la pel·lícula Foto: «Pàtria»

Arxivat a