Xerrada als veïns de Breda sobre prevenció i seguretat en incendis forestals

Ha estat organitzada per Interior, la Diputació de Girona i el consell Comarcal de la Selva

Redacció
07 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:48h
Un moment de la reunió informativa sobre incendis forestals a Breda
Un moment de la reunió informativa sobre incendis forestals a Breda | AJB
Al Centre Cívic de Breda, va tenir-hi lloc ahir al vespre una reunió informativa sobre incendis forestals adreçada als veïns de Breda. Concretament, anava dirigida als propietaris (veïns, presidents de les juntes de les urbanitzacions o associacions de propietaris) d'edificacions ubicades o pròximes a un terreny forestal amb alt risc d'incendi forestal.
 
En el decurs de la xerrada, presidida pel diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, i l'alcalde de Breda, Dídac Manresa es van exposar temes relacionats amb la seguretat i la prevenció d'incendis forestals, com el marc legal vigent, quines són les obligacions dels propietaris i dels ajuntaments o les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat.
 
Així mateix, en el decurs de la sessió, la tècnica en Prevenció d'Incendis de la Diputació de Girona, Maria Pipió, va comentar als veïns assistents els termes relacionats amb la normativa vigent quant a incendis forestals. Posteriorment, el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, va exposar aspectes com quina és la gestió dels incendis forestals realitzada pels Bombers de la Generalitat, els protocols que han d’implementar els veïns o els consells d’autoprotecció que aquests han de seguir.
 
Un representant del Cos d'Agents Rurals va resoldre els dubtes dels veïns sobre la normativa i la realització i gestió de les franges perimetrals, entre d'altres qüestions.
 
La jornada informativa estava organitzada per la Diputació de Girona i el Departament d'Interior, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva, l’Ajuntament de Breda i el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, entre d’altres.