Una llicència d'obres irregular fa dimitir un regidor del PDECat de Sant Antoni de Vilamajor

El grup municipal Canvi, que ha destapat la irregularitat, va demanar la dimissió de Josep Guardi en el ple de dijous passat | ERC, soci de govern, va demanar a l'alcaldessa el cessament de Josep Guardi sota l'amenaça de trencar el Govern municipal | L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor reitera el seu compromís amb la transparència i la rendició de comptes

Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat el 04 d'abril a les 9:06h
Josep Guardi, el regidor dimitit, en una imatge d'arxiu
Josep Guardi, el regidor dimitit, en una imatge d'arxiu | Jordi Purtí

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha emès avui un comunicat a través del qual comunica oficialment que el regidor de Medi Ambient, Obres i Serveis de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, Pep Guardi, ha presentat la seva dimissió aquest dissabte passat. L'electe del Partit Demòcrata de Sant Antoni (PDECat) abandona la seva acta de regidor i, en conseqüència, les seves tasques dins el govern municipal. Aquesta decisió es deu a l'assumpció de responsabilitats arran d'un cas de llicència d'obres per part de la seva empresa constructora que ja està regularitzat i que compleix la legalitat.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor reitera el seu compromís amb la transparència i la rendició de comptes, pilars fonamentals pel bon funcionament de les adminsitracions públiques i en la seva relació amb la ciutadania. 

Canvi demana la dimissió

Els fets es remunten al passat mes de febrer quan el grup municipal Canvi, a l'oposició, va demanar explicacions sobre la concessió d'unes obres menors a la constructora propietat del regidor amb llicència irregular. En una reunió amb tots els regidors Raül Valentín, portaveu de Canvi, ja va denunciar els fets ja que havien pogut constatar que s'havien demanat obres menors per fer reformes en un envà de la cuina i una habitació amb un pressupost de només 1.200 euros i el pagament d'una taxa de 50 euros. En la comunicació d'obres també hi constava que "no es modificarien estructures ni la distribució de l'habitatge. La realitat, però, és que s'han obert finestres, s'ha abaixat el sostre i s'ha obert una porta", ha recordat Raul Valentín.

Josep Guardi, en la reunió del febrer va reconèixer l'error i la llicència d'obres es va regularitzar amb la qual cosa la taxa va passar de 50 euros a 1.098 euros. Canvi va acceptar  en un primer moment les disculpes i explicacions del regidor de Medi Ambient, Obres i Serveis, però en el ple d'aquest dijous passat Valentín va deixar entreveure que esperava alguna cosa més "i com que hem vist que no hi havia cap més pas ara demanem la dimissió de Josep Guardi. Ens sap molt greu haver de fer aquest prec, però s'han d'assumir les conseqüències", va manifestar el regidor de Canvi.

ERC amenaça en abandonar el govern

Jesús Llera, regidor d'Urbanisme i portaveu del grup municipal d'ERC, dijous va dir que no es volia manifestar en calent, però divendres ja van emetre un comunicat en el qual demanaven a l'alcaldessa Maria Lluïsa Berdala el cessament del regidor "implicat en un presumpte cas d'irregularitat i abús en l'exercici del seu càrrec públic".

En aquest mateix comunicat deien que l'alcaldessa havia de prendre les mesures pertinents per eradicar qualsevol ombra de dubte respecte al comportament irregular a l'equip de Govern. "En el cas contrari, els tres regidors que donem suport al govern municipal trencarem el pacte amb CiU (PDECAT) i abandonarem l'equip de Govern de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor", recalcant que ERC es mantenia al marge de qualsevol conducta il·legal.

Dissabte ja hi havia novetats i ERC de Sant Antoni de Vilamajor emetia un nou comunicat celebrant la renúncia de regidor del PDECat. Amb aquesta decisió el grup municipal republicà considera tancada la crisi.